Facebook a înfiinţat un laborator de cercetări pentru dezvoltarea de produse hardware, care va fi condus de un fost director la Pentagon şi Google, în cadrul strategiei de extindere a activităţilor companiei în domeniul tehnologiei, relatează MarketWatch.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Laboratorul numit Building 8 va fi condus de Regina Dugan, fost director pentru cercetare la Pentagon, care a lucrat la Google din 2012.

”Building 8 va crea produse hardware care să contribuie la obiectivul Facebook de conectare a lumii”, a afirmat miercuri Mark Zuckerberg într-o postare pe pagina de socializare.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Zuckerberg a arătat că Facebook va investi ”sute de oameni şi sute de milioane de dolari în acest scop, în următorii câţiva ani”.

Potrivit Facebook, Building 8 va juca un rol major în punerea în practică a unui plan strategic pe 10 ani prezentat de Zuckerberg la conferinţa anuală F8 a dezvoltatorilor, organizată de companie în această săptămână, care include progrese în domeniul inteligenţei artificiale, inteligenţei augmentate şi a realităţii virtuale, precum şi extinderea accesului la Internet a milioane de oameni la nivel global.

“Building 8 este o oportunitate să fac ceea ce îmi place cel mai mult…tehnologia combinată cu umanitate. Ştiinţă îndrăzneaţă inclusă pe scară largă în produse care par aproape magice”, a declarat Dugan.

Regina Dugan a studiat ingineria mecanică la California Institute of Technology şi a fost prima femeie care a condus Defense Advanced Research Projects Agency, laboratorul de cercetări al Pentagonului, cunoscut sub numele de Darpa, în perioada 2009-2012.

Dugan a lucrat apoi la Motorola, pe atunci divizie a Google, şi ulterior la

Advanced Technology and Projects, un laborator de cercetări al Google pentru produse noi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.