Barierele comerciale mai mari, inclusiv tarifele introduse de preşedintele american Donald Trump, îşi pun amprenta asupra economiei Statelor Unite, cu un impact de 0,3 puncte procentuale asupra PIB-ului în 2020, din cauza creşterii preţurilor care va reduce puterea de cumpărare a consumatorilor şi a costurilor mai mari ale investiţiilor, potrivit experţilor în buget din Congres, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul pentru Buget al Congresului a mai anunţat că tarifele vor reduce veniturile reale ale americanilor de rând cu 0,4%.

”Tarifele afectează şi investiţiile companiilor prin amplificarea incertitudinilor legate de viitoarele bariere comerciale şi, în consecinţă, a riscurilor percepute asociate cu investiţiile din Statele Unite şi din străinătate”, a declarat directorul biroului, Phillip Swagel.

Biroul pentru buget a menţinut estimarea referitoare la creşterea economică din acest an la 2,3%. Deşi ritmul este sub creşterea de 2,5% consemnată în 2018, biroul pentru buget consideră că cheltuielile mai mari ale guvernului federal vor compensa presiunile conflictelor comerciale, inclusiv din partea exporturilor mai mici.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.