Banca de stat EximBank a acordat companiei Electrogrup, un jucător important din sectorul construcţiilor de infrastructură energetică şi de telecomunicaţii fondat de antreprenorii Teofil şi Simion Mureşan, o finanţare de 11 milioane de euro destinată în special exportului de servicii, a anunţat marţi banca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pachetul de finanţare include un plafon multiprodus pentru asigurarea capitalului de lucru necesar derulării activităţii curente a companiei şi un plafon de garanţii ce va fi utilizat pentru participarea la un mare proiect de investiţii în Polonia, unde compania deţine o subsidiară.

’’Ne-am bucura să existe mari proiecte de infrastructură în România, unde să ne putem dezvolta. Până atunci ne vom creşte expertiza în Germania, Rusia, Marea Britanie, Polonia şi alte ţări, continuând strategia acţionarilor de a face din Electrogrup o multinaţională cu capital românesc. Ne vom implica deci în continuare în proiecte internaţionale ce presupun lucrări complexe”, a spus fondatorul şi acţionarul Electrogrup, Teofil Mureşan.

Electrogrup, companie înfiinţată în 1997 de fraţii Teofil şi Simion Mureşan din Cluj, este una dintre puţinele firme româneşti care şi-au extins semnificativ activitatea în străinătate.

Compania clujeană şi-a deschis în ultimii ani subsidiare în ţări precum Germania, Rusia şi Polonia, participând în calitate de constructor la o serie de proiecte de investiţii derulate în statele respective.

Din grupul Electrogrup face parte şi compania de telecomunicaţii Direct One, care în 15 februarie a finalizat preluarea pachetului integral de acţiuni al Netcity Telecom, monopolul reţelelor subterane de fibră optică din Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.