Guvernul a stabilit, joi, prin adoptarea unei ordonanţe de urgenţă, continuarea ajutorului pentru alimentarea cu energie a Republicii Moldova. Astfel, actul normativ prevede, ca în cazurile în care Republica Moldova nu poate să îşi asigure consumul naţional de energie electrică prin producţie proprie, producătorii de energie electrică din România să vândă energie către traderi/furnizori desemnaţi de către Guvernul Republicii Moldova, la un preţ de referinţă, la care se adaugă costul certificatelor de CO2, după caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Energia electrică vândută în aceste condiţii va acoperi exclusiv necesarul de consum al consumatorilor finali din Republica Moldova, mai spune Guvernul, în comunicatul de presă.

Necesitatea prelungirii acestui sprijin se justifică prin menţinerea situaţiei excepţionale în domeniul energiei, existând în continuare o  vulnerabilitate crescută a Republicii Moldova şi riscuri în aprovizionarea cu energie electrică în condiţiile dependenţei de centrala termoelectrică de la Cuciurgan/regiunea transnistreană (denumită MGRES) şi de importurile de energie.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.