Executivul a adoptat, miercuri, o hotărâre ce modifică şi completează Normele metodologice de aplicare a Legii îmbunătăţirilor funciare nr. 138/2004, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1872/2005. Actul normativ vizează stabilirea modalităţii de aprobare a cotei de până la 50% aferentă cheltuielilor pentru consumul de energie electrică pentru irigaţii, la finalul sezonului de irigaţii. De asemenea, hotărârea prevede reglementarea procedurii pentru decontarea cotei de până la 50%, pentru funcţionarea sistemelor de irigaţii locale şi stabileşte o derogare pentru decontarea cotei aferentă cheltuielilor pentru consumul de energie electrică pentru irigaţii aferent anului în curs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în ceea ce priveşte decontarea cotei de până la 50% pentru anul 2022, aceasta va fi realizată în două etape, astfel:

- până la data de 30 septembrie 2022, pentru cheltuielile aferente consumului de energie electrică pentru irigaţii în perioada de până la 30 iunie 2022;

- până la data de 15 decembrie 2022 pentru cheltuielile aferente consumului de energie electrică pentru irigaţii realizat în perioada 1 iulie-30 octombrie 2022.

„Venim cu această facilitate, reprezentând o măsură de sprijin pe termen scurt pentru fermierii ţării, atât de necesară pentru efectuarea lucrărilor privind însămânţarea culturilor de toamnă, în scopul diminuării efectelor fenomenului de secetă asupra producţiei agricole, cât şi pentru reducerea impactului asupra anului agricol următor”, a declarat ministrul Petre Daea, confform sursei citate.

Cheltuielile vor fi suportate din bugetul Agenţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare, în limita sumelor alocate cu această destinaţie din bugetul MADR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.