Executivul a adoptat, joi, o hotărâre prin care au fost alocate peste două milioane de lei pentru efectuarea unui studiu geotehnic în localitatea Bâzdâna, comuna Calopăr, acolo unde a avut loc o emisie spontană de gaze din scoarţa terestră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, a fost aprobată hotărârea de Guvern  privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru comuna Calopăr, judeţul Dolj, potrivit comunicatului de presă al Executivului.

Actul normativ prevede acordarea sumei de 2.058.000 lei, la solicitarea Instituţiei Prefectului – judeţul Dolj, pentru efectuarea unui studiu geotehnic din localitatea Bâzdâna, necesar pentru determinarea cauzelor şi delimitarea arealului cu emanaţii de gaze, dar şi pentru stabilirea măsurilor de punere în siguranţă a zonei, ca urmare a emisiei spontane de gaze din scoarţa terestră, în urma căreia a avut loc o explozie pe 1 martie 2024.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.