Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanţa de urgenţă privind gestionarea contribuţiei financiare acordate României din Rezerva de ajustare la Brexit. Actul normativ stabileşte cadrul general de gestionare a fondurilor alocate României din Rezerva de ajustare la Brexit, în vederea asigurării unui management financiar eficient al acestor fonduri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ajutorul care îi revine României prin intermediul Rezervei de ajustare la Brexit este de circa 43 milioane euro, fonduri care se pot folosi pentru sprijinirea sectorului economic, pentru ocupare, şomaj, training şi pregătire profesională, pentru funcţionarea punctelor vamale, realizare controale fitosanitare, etc. Secretariatul General al Guvernului va coordona gestionarea acestei contribuţii financiare, arată comunicatul de presă al Guvernului.

Prin adoptarea actului normativ, beneficiarii vor putea demara implementarea efectivă a proiectelor, generând cheltuieli care să fie rambursate şi ulterior declarate Comisiei Europene, prin cererea de acordare a unei contribuţii financiare din Rezervă, conform art. 10 din Regulamentul (UE) 1755/2021.

Rezerva de ajustare la Brexit este un fond creat pentru a oferi sprijin în vederea contracarării consecinţelor negative ale retragerii Regatului Unit din Uniune în statele membre, în special în cele care sunt cel mai grav afectate, şi pentru a atenua impactul negativ asupra coeziunii economice, sociale şi teritoriale, conform sursei citate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.