Răzvan Balaban, manager Fiscal Affairs, Philip Morris România, consideră că România nu are nevoie de un nou Cod Fiscal. Acesta a subliniat că România a fost dată ca exemplu, fiind considerată „un model de fiscalitate” în ceea ce priveşte accizarea produselor din tutun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Codul Fiscal a suferit multe modificări de-a lungul timpului. Nu avem nevoie de un Cod Fiscal nou. Din perspectiva industriei tutunului, modificările care s-au făcut prin Ordonanţa 16 anul trecut au fost benefice. Pot să spun că industria pe care o reprezint a fost la dezbateri şi la discuţii pe modificările ce ne privesc pe noi, în ceea ce priveşte accizarea produselor din tutun. (...) Să ai un calendar pe cinci ani cu o creştere moderată a accizei pentru produsele din tutun e încrederea pe care i-o acorzi unui investitor”, a afirmat Răzvan Balaban în cadrul evenimentului ”Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României pe 2023” organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.
Acesta a subliniat că investitorii îşi doresc un cadru predictibil în cadrul căruia să îşi desfăşoare activitatea, iar din perspectiva companiilor din industria tutunului România a fost menţionată ca un „model de fiscalitate” în ceea ce priveşte produsele din tutun.
„E un exemplu. România a fost un exemplu dat marilor companii în ceea ce ne priveşte pe noi, prin accizarea produselor din tutun, vorbesc din perspectiva industriei pe care o reprezint”, a adăugat Răzvan Balaban.
Oficialul companiei a arătat că Philip Morris România sărbătoreşte anul acesta 30 de ani de activitate în România, fapt ce arată încrederea companiei în mediul local de afaceri.
El a subliniat că investiţiile marilor companii nu se fac pe termen scurt şi că industria tutunului nu s-a aflat în situaţia în care nu a fost consultată cu privire la politicile care afectează această industrie.
Evenimentul ”Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României pe 2023” este organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.
Parteneri ai evenimentului sunt Banca TransilvaniaCITR şi Philip Morris România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.