Secretarul de stat din Ministerul Finanţelor Alin Marius Andrieş a afirmat joi, la Evenimentul News,ro - Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României pe 2023, că politica fiscală a ministerului de resort include pentru perioada următoare încadrarea în ţinta de deficit bugetar, un management care să menţină datoria publică la un nivel „sustenabil”, el subliniind că predictibilitatea reprezintă un element important în ceea ce priveşte politicile implementate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Din perspectiva Ministerului de Finanţe pentru anul 2023 (...) continuăm consolidarea politicii fiscale atât din perspectiva reducerii deficitului bugetar, urmărim să ne încadrăm în ţinta de 3% până la finalul anului 2024. Pe de altă parte, un element foarte important pentru noi este predictibilitatea, astfel încât să creăm un cadru general predictibil atât pentru companii cât şi pentru gospodării. Pe de altă parte, este foarte important să dezvoltăm şi să diversificăm instrumentele de management al datoriei pentru menţinerea datoriei publice la un nivel sustenabil”,  a afirmat Alin Marius Andrieş, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, joi, în cadrul conferinţei „Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României pe 2023”.
Acesta a subliniat că economia României, şi nu numai, este „afectată de un nivel ridicat de incertitudine” cauzat de războiul din Ucraina şi de evoluţiile de pe pieţele financiare internaţionale.
Evenimentul ”Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României pe 2023” este organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.
Parteneri ai evenimentului sunt Banca TransilvaniaCITR şi Philip Morris România.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.