Banca Naţională a României (BNR) a anunţat miercuri un curs de referinţă de 4,5512 lei/euro, în scădere cu 0,16% faţă de nivelul precedent, în condiţiile în care moneda românească profită de condiţiile favorabile din această perioadă şi câştigă teren în raport cu moneda unică europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, BNR a afişat un curs de 4,5583 lei/euro.

După o perioadă în care a evoluat mai slab faţă de alte monede din regiune, leul începe să profite de conjunctura favorabilă.

"Continuăm să vedem loc de apreciere pentru leu, susţinută de creşterea economică puternică internă şi în Eurozonă (principalul partener comercial), în pofida recentei retorici a BNR, care sugerează absenţa potenţialului de apreciere a cursului real efectiv", arată un raport al ING Bank, publicat miercuri. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat de la 4,0489 lei - nivel minim din 11 octombrie 2016 - la 4,0714 lei.

Totodată, cursul francului elveţian a scăzut de la 4,1729 lei la 4,1668 lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.