Euro este în declin luni, înainte de reuniunea de la Jackson Hole, continuând declinul de săptămâna trecută, cel mai amplu din ultimele peste două luni, investitorii considerând că avansul de două cifre consemnat de moneda unică europeană în acest an ar putea fi prea mult pentru o bancă centrală încă reticentă faţă de restrângerea măsurilor de stimulare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moneda euro a coborât luni cu 0,17%, la 1,1740 dolari pe unitate, după ce s-a depreciat cu 0,5% săptămâna trecută, cel mai mult după 9 iunie.

Euro s-a apreciat cu peste 11% în 2017, înregistrând cea mai bună performanţă dintr-un grup de 10 monede importante.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”În absenţa unor artificii din partea lui Mario Draghi în această săptămână, plasamentele pentru scăderea euro faţă de dolar ar putea fi o strategie mai bună decât urmărirea unui euro mai puternic”, a spus Viraj Patel, analist la ING Bank în Londra.

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a nu va da un nou mesaj de politică monetară la conferinţa Rezervei Federale americane de la Jackson Hole, care va avea loc în această săptămână, au declarat două surse apropiate situaţiei, temperând aşteptările că BCE va începe restrângerea măsurilor de stimulare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.