Cererile românilor pentru vacanţele de toamnă au crescut cu 20%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, arată agenţia de turism Eturia. Potrivit companiei, tarifele devin mai accesibile la pachetele de vacanţă, sub 790 de euro/ persoană, pentru sejururile din Europa, incluzând 7 nopti de cazare în hoteluri de 3 si 4 stele, şi începând de la 650 euro/persoană pentru anumite destinaţii exotice, cum ar fi Dubai si emiratul Ras Al Khaimah sau 1.390 euro/ persoana pentru Mauritius, India sau Malaezia, Thailanda şi Singapore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Sezonul turistic s-a transformat în anul turistic! Este adevarat că observăm anumite perioade de creştere, asociate vacanţelor oficiale, dar surprindem un trend ascendent, cu flux continuu, pentru un nou sezon de vacanţe, cele de toamnă. Planificarea călătoriilor pentru toamna aceasta a început deja de câteva luni, determinând o creştere cu 20% a cererilor de pachete de vacanţă pentru acest anotimp, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, observăm că vacanţele elevilor ajută foarte mult atunci când vine vorba de planificarea unei călătorii. Multe familii se bucură de această ocazie pentru a petrece timp de calitate împreună şi pentru a explora destinaţii noi sau pentru a reveni în locurile preferate”, declară Ana Maria Gherasim, sales manager Eturia.

Pachetele de vacanţă pentru lunile septembrie, octombrie şi noiembrie au o anumită caracteristică şi anume au plecări fixe, fiind o perioadă propice călătoriilor în destinaţii exotice şi nu numai, spune ea. Când vine vorba de destinaţii de descoperit în vacanţa de toamnă, romanii se lasă ghidaţi tot mai mult de trendurile din turism şi vor să exploreze destinaţii dintre cele mai diverse, de la Grecia, Sicilia, Spania sau Italia în septembrie, continuând în octombrie cu Japonia, Coreea de Sud sau Statele Unite ale Americii.

De asemenea, în noiembrie aleg sejururi exotice în destinaţii precum: Cuba, Republica Dominicană, Mexic, Maldive, Mauritius sau Seychelles. Peru, Etiopia, India, Tanzania sau Vietnam sunt şi ele pe lista de destinaţii căutate de români toamna.   

Un avantaj competitiv oferit de acest nou sezon de vacanţă îl reprezintă faptul că toamna este o perioadă în care tarifele devin mai accesibile la pachetele de vacanţă, sub 790 de euro/ persoană, pentru sejururile din Europa, aici fiind inclus zbor cu bagaj de cală şi cazare în hoteluri de 3 şi 4 stele, 7 nopţi şi începând de la 650 euro/persoană pentru anumite destinaţii exotice, cum ar fi Dubai şi emiratul Ras Al Khaimah sau este 1.390 euro/ persoană pentru Mauritius, India sau Malaezia, Thailanda şi Singapore.

De asemenea, în acest an, consultanţii Eturia au observat că turiştii români revin la obiceiul existent înainte de pandemie de a rezerva din timp vacanţele, fapt ce indică dorinţa acestora a se asigura ca au parte de cele mai bune oferte şi disponibilităţi.

”Eturia a devenit, în 2007, prima agenţie de turism turoperatoare din România ce oferă servicii tailor-made celor care vor să trăiască o călătorie exotică autentică oriunde pe glob la standarde superioare în turism. Pentru clienţi, dincolo de cele peste 150 de destinaţii din portofoliu în care agenţia colaborează strâns cu parteneri locali, experienţa Eturia include consultanţi specializaţi pe fiecare zonă a globului, ce ştiu să recomande fiecărui client locuri, hoteluri, trasee şi să ofere cele mai valoroase sfaturi. Mai mult, agenţia creează şi vacanţe cu plecări predefinite create pe principiul celui mai bun tarif. Companiile aeriene prestigioase alese pentru zboruri, transferurile private, hotelurile de 4 şi 5 stele atent selecţionate în special în contextul actual, dar şi faptul că pachetele includ toate costurile (intrările la obiectivele turistice, ghizii locali şi bacşişurile acestora, serviciu de asistenţă non-stop), transformă vacanţele în experienţe la superlativ”, precizează compania.

Asigurarea medicală este inclusă în toate pachetele de tip circuit şi acoperă chiar şi îmbolnăvirea de COVID-19 înainte sau în timpul călătoriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.