Etex România Building Performance, producător de sisteme de gips-carton Siniat, tencuieli şi gleturi, a anunţat marţi că investeşte 28 de milioane de euro într-o fabrică de gips-carton, lângă Bucureşti, care ar urma să fie pusă în funcţiune în 2025.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Etex România Building Performance, producător de sisteme de gips-carton Siniat, tencuieli şi gleturi, furnizor de soluţii de protecţie împotriva incendiilor şi izolaţii de înaltă performanţă Promat şi parte a Grupului Etex, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii şi pionier în domeniul construcţiilor uşoare, îşi continuă dezvoltarea în România. Compania anunţă astăzi că investeşte 28 de milioane de euro într-o fabrică de gips-carton, lângă Bucureşti, care ar urma să fie pusă în funcţiune în 2025”, anunţă compania.

Cu această nouă investiţie, implicarea financiară asumată de Etex în România se apropie de 100 de milioane de euro.

„Investiţiile pe care le-am făcut în ultimii ani urmăresc competitivitatea comercială şi a businessului pe termen lung, crearea de noi locuri de muncă şi susţinerea comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea. Credem că toate acestea confirmă angajamentul nostru pe termen lung faţă de România. Suntem determinaţi să ne continuăm creşterea regională în sud-estul Europei prin investiţii pe plan local în România. Odată cu deschiderea fabricii de gips-carton de lângă Bucureşti, vom crea 80 de noi locuri de muncă. Proximitatea de Bucureşti, unul dintre oraşele cu cea mai mare activitate în construcţii în ultimii ani şi cel mai important centru industrial din România, ne va aduce mai aproape de momentul în care vom putea folosi plăcile de gips-carton recuperate din şantiere ca materie primă, încurajând astfel o abordare sustenabilă în lanţ. Ne bazăm pe buna colaborare cu autorităţile în vederea extinderii noastre strategice şi pentru a contribui activ la tranziţia către o economie verde, capitalizând oportunităţile economiei circulare şi proprietatea gipsului de a fi un material uşor de reciclat”, a spus Andrei Popa, director general România & Sud-Estul Europei.

Odată finalizată investiţia, fabrica de lângă Bucureşti va deveni a treia unitate de producţie pe care Etex o operează în România unde are, în prezent, peste 220 de angajaţi. Grupul mai operează două unităţi de producţie de materiale de construcţii sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni şi fabrica de ipsosuri, gleturi şi tencuieli pe bază de ipsos de la Aghireşu, unde a făcut investiţii majore în ultimii ani în noi instalaţii şi tehnologii.

"Protejarea planetei este o prioritate strategică pentru Etex. De aceea, am făcut din sustenabilitate un pilon esenţial al planului nostru de investiiţii.  Atât în România cât şi în restul lumii, construim şi renovăm unităţi de producţie de ultimă generaţie care fabrică materiale de construcţie ecologice cu emisii de carbon şi consum de apă mai reduse. Suntem, de asemenea, determinaţi să implementăm circularitatea, astfel încât materialele noastre să poată fi reciclate şi refolosite, subliniind în acelaşi timp că siguranţa este în prim-planul a tot ceea ce facem " a declarat Jochen Friedrichs, director al Diviziei Building Performance în cadrul Etex.

Etex îşi propune ca până în 2025 să trimită cu 65% mai puţine deşeuri la gropile de gunoi, raportat la nivelul din 2018, iar până în 2030 să reducă la zero cantitatea deşeurilor aruncate. Aceste obiective, formulate în planul de dezvoltare pe termen mediu şi lung, “ Road to Sustainability 2030”, constituie un pas semnificativ către consolidarea sustenabilităţii Etex şi sunt aliniate cu eforturile globale de protejare a mediului.

Compania a investit, în ultimii ani, 8 milioane de euro pentru demararea proiectului de recuperare a gipsului de la Rovinari, încă 1 milion de euro într-o nouă instalaţie de uscare şi micronizare a gipsului la fabrica de la Aghireşu, iar un alt milion de euro au fost folosiţi pentru îmbunătăţirea capacităţii logistice a fabricilor de la Turceni şi Aghireşu.

Etex este un producător global de materiale de construcţii şi un pionier în domeniul construcţiilor uşoare.

Înfiinţată în 1905, cu sediul central în Zaventem, Belgia, Etex este o companie de familie cu peste 13.500 de angajaţi la nivel global. Aceasta operează peste 140 de unităţi în 45 de ţări şi a înregistrat venituri de 3,7 miliarde de euro şi un EBITDA de 645 de milioane de euro în 2022.

În România, Etex furnizează produse din ipsos şi sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte din industria hotelieră, clădiri de birouri, clădiri rezidenţiale, spitale, centre comerciale şi spaţii industriale. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.