Producătorul de cosmetice de lux Estee Lauder estimează că va realiza vânzări şi profit anual sub estimări, indicând o revenire mai lentă decât se aştepta a activităţii sale de turism, în principal în Asia, şi cererea în scădere în Statele Unite, avertisment care a dus vineri la un declin al acţiunilor sale cu 3%, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marile companii globale au adoptat o atitudine prudentă în ceea ce priveşte redresarea în China, în timp ce a doua mare economie din lume se luptă să revigoreze cererea şi cu creşterea ratei şomajului în rândul tinerilor şi cu un cost ridicat al vieţii.

Analiştii notează că scăderea cererii consumatorilor din China şi o redresare lentă în comerţul cu amănuntul din Asia, vânzările efectuate la aeroporturi sau destinaţii de călătorie precum Coreea şi Hainan din China, ar putea afecta companiile de lux precum Estee, care realizează aproximativ 30% din veniturile sale anuale din Regiunea Asia-Pacific.

”A fost puţin volatil în ceea ce priveşte călătorii individuali care călătoresc înapoi în Hainan... a fost mai lent decât credeau clienţii noştri şi, cu siguranţă, am crezut şi noi”, a declarat directorul financiar Tracey Travis într-un interviu pentru Reuters.

”Afacerea îşi va reveni (în Hainan)… durează puţin mai mult”, a adăugat ea.

Producătorul francez de produse cosmetice L'Oreal a spus luna trecută că piaţa chineză nu a crescut la viteza pe care o sperase toată lumea, în timp ce rivalul european LVMH a semnalat cererea în scădere în SUA.

Estee Regiunea a raportat vânzări nete stabile în Americi, în timp ce în Asia Pacific a raportat o creştere trimestrială de 29%.

Cu toate acestea, prognoza dură a companiei i-a determinat pe analişti să ridice întrebări cu privire la incertitudinea continuă din Hainan şi China continentală.

”Epuizarea stocurilor şi nivelurile de stoc în Asian Travel Retail… probabil că va rămâne cel mai mare factor negativ în calea creşterii, în următoarele câteva trimestre”, a declarat analistul Bernstein Callum Elliott.

Estee se aşteaptă ca vânzările pe tot anul să crească între 5% şi 7%, comparativ cu o creştere estimată de 8,8%, potrivit datelor Refinitiv. Compania consideră că profitul anual ajustat va fi între 3,50 dolari şi 3,75 dolari pe acţiune, în comparaţie cu o aşteptare de 4,83 dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.