Engie anunţă semnarea acordului pentru achiziţia unui parc eolian, deţinut majoritar de către Grupul EnerCap în localitatea Chirnogeni, din judeţul Constanţa, parc cu o capacitate instalată totală de 80 MWp.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Engie anunţă semnarea acordului pentru achiziţia unui parc eolian, deţinut majoritar de către Grupul EnerCap în localitatea Chirnogeni, din judeţul Constanţa, o zonă cunoscută pentru condiţiile favorabile de vânt.

”Parcul eolian de la Chirnogeni are o capacitate instalată totală de 80 MWp, iar producţia netă anuală estimată este de aproximativ 180 GWh, echivalentul consumului anual de energie electrică a 90.000 de gospodării”, precizează compania.

Engie Romania deţine şi operează deja alte 2 parcuri eoliene în judeţele Brăila şi Galaţi, care au o capacitate instalată totală de 98 MW. Cu această achiziţie, compania aproape îşi va dubla capacitatea existentă de producţie de energie verde şi va contribui, alături de activele de energie solare, la accelerarea tranziţiei energetice în România.

”Achiziţia parcului eolian de la Chirnogeni marchează un pas important în progresul Engie în domeniul energiei regenerabile din România. În acelaşi timp, această investiţie consolidează prezenţa companiei în sectorul energiei verzi şi are o contribuţie esenţială la atingerea obiectivelor asumate de a avea o capacitate de producţie de energie regenerabilă instalată de 1.000 MW până în 2030”, a declarat Cristian Buzan, director general adjunct Engie Romania.

Finalizarea tranzacţiei este prevăzută să aibă loc în primul trimestru din 2024, sub condiţia obţinerii anumitor aprobări, inclusiv din partea autorităţilor din domeniul concurenţei.

Grupul de companii Engie Romania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, producţie din surse regenerabile şi furnizare de energie electrică, precum şi soluţii verzi şi servicii tehnice pentru instalaţii de gaze naturale şi centrale termice. Engie Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 2 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 22.600 km, deţin o capacitate de producţie din surse verzi de 121 MW şi au 4.200 de angajaţi. Grupul Engie Romania a realizat investiţii în valoare de 6,1 miliarde de lei din 2005 până la 31 decembrie 2022.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.