Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a anunţat vineri că va implementa două proiecte pentru dezvoltarea de sisteme fotovoltaice destinate retailerului Penny în Turda şi Ştefăneşti, unde va instala peste 2.800 de panouri fotovoltaice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, implementează două proiecte pentru dezvoltarea de sisteme fotovoltaice destinate retailerului PENNY în Turda şi Ştefăneşti, cu o capacitate instalată de 1.250 kWp. Proiectul din Turda presupune livrarea la cheie a unui sistem fotovoltaic format din 1.235 de panouri fotovoltaice amplasate pe acoperişul depozitului Penny din oraş. În Ştefăneşti, Enel X va implementa un sistem fotovoltaic ce presupune amplasarea a 1.573 de panouri fotovoltaice pe acoperişul depozitului local al Penny. În ambele cazuri, sistemele fotovoltaice includ şi celule solare monocristaline bifaciale (double glass), ce reprezintă o noutate pe piaţa românească”, a anunţat Enel.

Avantajul principal al celulelor solare de acest tip constă în conversia concomitentă a luminii incidente pe ambele suprafeţe ale dispozitivului, proces ce sporeşte producţia de energie electrica cu pana la 30%, reducând semnificativ costul de energie electrică al sistemului solar, prin urmare o rentabilitate mai mare a investiţiei.

”Enel X susţine strategiile de sustenabilitate ale companiilor din România şi le oferă soluţii personalizate care să le reducă costurile cu energia electrică, permiţându-le să urmărească producţia şi consumul de energie. Dincolo de avantajele economice, sistemele fotovoltaice duc la reducerea impactului asupra mediului, prin scăderea amprentei de carbon. Ne bucurăm să avem printre clienţi companii precum Penny România, care aleg energia curată, din surse regenerabile, pentru a ajuta comunităţile să beneficieze de un mediu curat şi sigur”, a declarat Mirel Jarnea, head of B2B Enel X România.

Sistemele fotovoltaice implementate pe acoperişul depozitelor Penny România asigură o producţie anuală de energie electrică de 445 MWh fiecare, contribuind împreună la reducerea cu 771 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Proiectele dezvoltate împreună cu Enel X îi aduc retailerului Rewe economii anuale cu energia electrică estimate la circa 150.000 de euro.

”Unul dintre pilonii strategici ai conceptului nostru de sustenabilitate este reprezentat de energie, clima şi mediu, aşadar avem mereu ca prioritate scăderea consumului de energie în magazinele, centrele logistice şi clădirile administrative. Un sistem de management al energiei care funcţionează nu înseamnă doar economisire, ci şi responsabilitate faţă de mediu şi comunităţile în care Penny este prezent. Avem grijă mereu să găsim soluţii eficiente, dar şi prietenoase cu mediul înconjurător, iar panourile fotovoltaice reprezintă unul dintre cele mai bune exemple”, a declarat Traian Despa, head of construction Penny România.

Echipamentele şi tehnologiile utilizate de Enel X în cadrul proiectului au performanţe şi fiabilitate ridicate, provenind de la furnizori importanţi pentru piaţa de sisteme fotovoltaice la nivel mondial, precizează grupul.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, precum şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piaţa din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de circa 3 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 130.300 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie, şi dezvoltă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, a siguranţei şi performanţei reţelelor şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie şi Enel Energie Muntenia sunt principalii furnizori de energie din ţară iar oferta lor include atât electricitate şi gaze naturale, cât şi servicii cu valoare adăugată (asistenţă, iluminat şi altele).

Enel X este divizia de afaceri globală a Enel dedicată proiectării şi dezvoltării produselor şi serviciilor. Compania este lider mondial în soluţii energetice avansate, gestionează servicii echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie pentru circa 6 GW din capacitatea totală globală, are aproximativ 116 MW de capacitate de stocare instalată la nivel mondial şi este lider în sectorul mobilităţii electrice, cu peste 170.000 de puncte de încărcare publice şi private pentru vehicule electrice puse la dispoziţie în întreaga lume.

Penny face parte din grupul german Rewe, primul magazin deschis pe piaţa locală fiind în anul 2005. Întreaga reţea este deservită de trei centre logistice situate în localităţile Ştefăneştii de Jos, Turda şi Bacău. În prezent, reţeaua Penny în România este alcătuită din 280 de magazine la nivel naţional şi o echipă formată din 5.000 de angajaţi.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.