Enel X România, filială a Enel X, linia de afaceri pentru servicii energetice avansate a Grupului Enel, a anunţat luni că a semnat un acord cu Power Electric pentru vânzarea de staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice, pentru a extinde portofoliul de clienţi şi pentru a accelera dezvoltarea infrastructurii de mobilitatea electrică la nivel naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Enel X România, filială a Enel X, linia de afaceri pentru servicii energetice avansate a Grupului Enel, a semnat un acord cu Power Electric pentru vânzarea de staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice. Este primul parteneriat de acest fel semnat de Enel X România, pentru a extinde portofoliul de clienţi şi pentru a accelera dezvoltarea infrastructurii de mobilitatea electrică la nivel naţional", a informat grupul.

Enel X şi Power Electric îşi propun să vină în sprijinul clienţilor din zona privată cu soluţii de mobilitate electrică pentru acasă sau la birou, fiind punctele principale unde autoturismul electric poate fi încărcat în timpul opririlor prelungite.

Solutiile includ staţii de reîncărcare de tip JuiceBox, JuicePole si JuicePump, servicii de instalare şi aplicaţii software prin care clienţii îşi pot monitoriza şi controla propriile dispozitive de reîncărcare.e

„Tot mai mulţi oameni folosesc energia electrică nu doar pentru alimentarea propriilor locuiţelor, ci şi pentru transport. Vedem de la o lună la alta creşteri în ceea ce priveşte consumul de energie la staţiile Enel X: în luna august, energia consumată prin intermediul punctelor noastre de reîncărcare era de două ori şi jumătate mai mare faţă de iunie. Enel X România vine în întâmpinarea nevoilor actuale ale consumatorilor care optează pentru mobilitatea electrică şi accelerează dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare a vehiculelor electrice din ţară, inclusiv prin parteneriatul cu Power Electric. Enel X se află în prima linie în procesul de electrificare a României şi în tranziţia energetică, iar astfel de parteneriate ne ajută să ne atingem obiectivele”, a spus Mihai Mardale, director E-Mobility, Enel X România.

Enel X deţine o infrastructură publică extinsă, formată din staţii de reîncărcare de tip JuicePump şi JuicePole, instalate în toate regiunile din România, atât pe spaţii publice, cât şi private. Soluţia JuicePump permite încărcarea a până la 80% din nivelul bateriei în aproximativ 25 de minute, în funcţie de modelul şi specificaţiile maşinii. Unităţile JuicePole au o putere disponibilă de 2 x 22 kW AC, fiecare permiţând încărcarea a până la 40% din nivelul bateriei în 30 de minute, în funcţie de modelul şi specificaţiile maşinii.

“Grija pentru impactul emisiei de CO2, provenită din industria auto, asupra mediului înconjurător, reprezintă o problemă de interes pentru marii producători auto, constructori sau distribuitori. Ne bucurăm să ne alăturăm eforturilor marilor companii pentru sustenabilitatea mediului înconjurător, prin intermediul soluţiilor de încărcare electrică auto, alături de un partener prestigios, Enel X Romania, parte a grupului Enel, furnizor de soluţii de reîncărcare a vehiculelor electrice si sistemelor fotovoltaice”, spune Ciprian Marinescu, director vânzări, Power Electric SRL.

Enel X România a ajuns deja la o reţea de circa 180 de puncte de reîncărcare instalate în 25 de oraşe, atât în spaţii publice, cât şi private, în mall-uri sau hipermarketuri. În egală măsură a crescut şi numărul celor care apelează la staţiile Enel X şi la facilităţile companiei. Din aprilie 2021 şi până în august, numărul de utilizatori ai aplicaţiei JuicePass, care oferă accesul la punctele de reîncărcare ale Enel X România, a crescut cu peste 75%.

Enel X Romania este parte a Enel X, linia globală de afaceri a Grupului Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoare în care energia are cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, case, industrii şi mobilitate electrică. Enel X România gestionează servicii precum puncte de reîncărcare a vehiculelor electrice, disponibile în toată ţara, soluţii de panouri fotovoltaice pentru clienţi industriali şi comerciali, sisteme avansate pentru e-city şi e-homes.

Power Electric este, prin intermediul brand-ului Can&Power, furnizor de soluţii profesionale complete pentru iluminat din Romania: corpuri şi surse de iluminat pentru consum, pentru zona profesională sau pentru destinaţii speciale, accesorii, echipamente şi componente pentru instalaţii electrice, stâlpi de iluminat, dar şi grupuri electrogene, surse neîntreruptibile (UPS) si staţii de încărcare auto.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.