Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a anunţat joi că a intrat pe piaţa de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie din Singapore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a intrat pe piaţa de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie din Singapore. Centrala electrică virtuală a Enel X va sprijini Piaţa Naţională de Electricitate din Singapore (NEMS), cu scopul de a îmbunătăţi securitatea şi eficienţa generală a sistemului, precum şi de a le oferi clienţilor participanţi posibilitatea de a economisii”, anunţă compania.

Enel X va colabora în Singapore cu companii comerciale globale şi locale, precum şi cu afaceri industriale, pentru a oferi servicii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie.

"Suntem bucuroşi de intrarea noastră pe piaţa din Singapore şi aşteptăm cu nerăbdare oportunităţile viitoare pe care această intrare le va aduce atât pentru noi, cât şi pentru partenerii noştri. Pe lângă sprijinirea reţelei, companiile din Singapore pot fi flexibile în ceea ce priveşte consumul de energie, astfel încât să poată obţine un avantaj competitiv. Bazându-se pe o tehnologie inovatoare, participarea la centralele virtuale reprezintă o oportunitate de creştere ce poate duce la o nouă sursă de venituri, poate compensa costurile cu energia electrică şi permite investiţii în noi tehnologii, cum ar fi bateriile pentru stocare", a declarat Francesco Venturini, CEO al Enel X.

Programele de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie încurajează utilizatorii să-şi ajusteze consumul de energie pentru a ajuta la stabilizarea reţelei atunci când sistemul solicită.

”Participarea la centralele virtuale din Singapore este din ce în ce mai importantă pe măsură ce creşte cererea de energie, în special odată cu apariţia şi dezvoltarea sectoarelor cu un consum intens de energie electrică, cum ar fi centrele de date. În afară de producătorii de gaze şi centrele de date, sectoarele industriale ce întrunesc criteriile pentru participare includ companii de tehnologie, unităţi frigorifice de depozitare, instalaţii de prelucrare şi fabricare a alimentelor, companii de utilităţi, precum şi clădiri de birouri. Enel X este bine poziţionat pentru a sprijini creşterea pieţei de echilibrare a reţelei prin managementul consumului din Singapore, folosind leadership-ul companiei la nivel mondial în ceea ce priveşte echilibrarea reţelelor, cu peste 6 GW de capacitate gestionată”, mai arată compania.

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, case, industrii şi mobilitate electrică. Compania este lider global în domeniul serviciilor energetice avansate, gestionând soluţii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate de peste 6 GW la nivel global, o capacitate de stocare de circa 116 MW iar, în sectorul mobilităţii electrice, este jucător de top, cu circa 140.000 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.