Enel Green Power a anunţat vineri că va extinde parcul eolian Cimarron Bend din comitatul Clark, statul Kansas, ce presupune o investiţie de peste 281 milioane de dolari pentru adăugarea a 74 de turbine, majorând capacitatea proiectului de la 400 MW la 599 MW.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Enel Green Power a început proiectul de extindere cu 199 MW a parcului eolian Cimarron Bend din comitatul Clark, statul Kansas. Noua secţiune, formată din 74 de turbine, va creşte capacitatea parcului eolian la 599 MW, de la 400 MW în prezent, astfel că Cimarron Bend va deveni cel mai mare parc eolian din portofoliul Enel din America de Nord. Proiectul în valoare de peste 281 de milioane de dolari urmează să fie finalizat până la sfârşitul anului 2020”, anunţă compania într-un comunicat.

Extinderea este susţinută de un contract de vânzare a energiei electrice (Power Purchase Agreement - PPA) de 150 MW  cu Evergy şi un alt contract PPA de 30 MW cu o agenţie a Missouri Public Utility Alliance (MPUA).

”Ca unul dintre cei mai mari producători de energie din surse regenerabile din America de Nord, Enel Green Power se angajează să promoveze excelenţa nu numai în dezvoltarea şi construirea de noi proiecte, ci şi în extinderea strategică a celor existente. Extinderea Cimarron Bend este o dovadă atât a maturităţii operaţiunilor noastre eoliene, cât şi a angajamentului nostru de a creşte un portofoliu de centrale de ultimă generaţie pentru producţia energiei din surse regenerabile, care vor genera valoare pentru mulţi ani, oferind în acelaşi timp energie sustenabilă”, a declarat Antonio Cammisecra, CEO al Enel Green Power.

Primele două faze ale Cimarron Bend au intrat în funcţiune în 2016 şi 2017, după investiţii totale de peste 891 de milioane de dolari. Ca urmare a extinderii capacităţii cu 199 MW, Cimarron Bend va genera un total de peste 2,7 TWh pe an, evitând emisii de 1,8 milioane de tone de CO2.

Energia electrică dintr-o secţiune de 150 MW a extinderii este vândută în baza unui contract de vânzare a energiei electrice (PPA) pe 15 ani cu firma de servicii electrice Evergy. Contractul PPA va include sprijinul pentru programul Renewables Direct al Evergy, care permite clienţilor comerciali şi industriali să compenseze un procent din consumul de energie prin utilizarea de surse regenerabile. În ianuarie, Evergy s-a angajat să reducă, până în 2050, emisiile de carbon cu 80% faţă de nivelul din 2005.

”Pe măsură ce continuăm să implementăm tot mai multe proiecte de energie din surse regenerabile în mixul nostru de capacităţi de producţie, Evergy este încântat să fie partener cu Enel în acest proiect de extindere care creşte capacitatea noastră eoliană totală. Acest proiect ne ajută să reducem emisiile de carbon şi să creştem ponderea energiei eoliene utilizate, ceea ce ne conduce către operaţiuni mai sustenabile de care, în final, beneficiază clienţii noştri”, a declarat Kevin Brannan, manager al departamentului Produse şi Soluţii, Surse Regenerabile din cadrul Energy.

Missouri Joint Municipal Utility Electric Commission (MJMEUC), agenţia care se ocupă de parteneriate a Missouri Public Utility Alliance (MPUA), furnizează energie pentru acoperirea consumului municipal a peste 60 de comunităţi din Missouri şi Arkansas. MPUA va achiziţiona producţia unei secţiuni de 30 MW din proiect printr-un contract PPA cu durata de 12 ani.

”Adăugarea de energie eoliană de la Cimarron Bend în portofoliul nostru de energie oferă companiilor de utilităţi asociate o stabilitate mai mare a preţurilor la energie şi costuri mai mici. În plus, va creşte diversitatea surselor de energie care alimentează 35 din sistemele deţinute de comunităţile noastre membre, adăugând un plus de 50% la portofoliul lor de energie din surse regenerabile”, a declarat Ewell Lawson, vicepreşedinte pentru Afaceri Externe al MPUA.

Creditele de energie din surse regenerabile care provin de la secţiunea iniţială de 400 MW a Cimarron Bend sunt vândute în cadrul unui contract PPA de lungă durată către Google şi Kansas City Board of Public Utilities (BPU).

”Enel Green Power urmăreşte îndeaproape starea pandemiei COVID-19 şi răspunde prin protejarea sănătăţii lucrătorilor şi a comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea. În America de Nord, compania a adoptat ghiduri stricte de călătorie, a intensificat igienizarea birourilor şi a spaţiilor de lucru şi a implementat modalităţi prin care angajaţii din birouri pot lucra de la distanţă şi de asemenea, adoptă practici de lucru în condiţii de siguranţă dacă au activităţi la birou. În parcul eolian Cimarron Bend, echipajele pun în aplicare practicile de lucru sigure, iar operaţiunile au fost structurate pentru a menţine distanţarea socială, precum şi alte bune practici. În plus, ca parte a angajamentului său de 1,3 milioane de dolari, ca răspuns la pandemia COVID-19 din SUA şi Canada, compania a dedicat 69.000 de dolari organizaţiilor de securitate alimentară şi de reacţie rapidă din Kansas”, informează compania.

Pe teritoriul SUA şi al Canadei, Enel Green Power are în construcţie capacităţi noi de aproape 1 GW de energie electrică eoliană şi solară în 2020. Alte proiecte ale Enel Green Power includ cea de-a doua etapă de 245 MW a centralei fotovoltaice Roadrunner din Texas, proiectul eolian de 236,5 MW White Cloud în Missouri şi parcul eolian de 299 MW Aurora în Dakota de Nord.

Enel Green Power America de Nord este principalul proprietar şi operator de centrale de energie  din surse regenerabile din America de Nord, cu prezenţă în 18 state americane şi o provincie canadiană. Compania operează 70 de instalaţii cu o capacitate gestionată de aproximativ 5,8 GW, alimentate de energie eoliană, hidro, geotermală şi solară.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării şi operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, cele două Americi, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 46 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală şi hidroenergie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.