Enel Green Power España (EGPE), filiala de producere a energiei din surse regenerabile a Endesa, a început construcţia unui nou parc eolian de 21,3 MW în oraşele Blesa şi Moyuela, din provinciile Teruel şi Zaragoza, investiţia în acest proiect ridicându-se la 20 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Planul strategic al Endesa necesită investiţii de 3,8 miliarde de euro pentru a ajunge la o capacitate instalată din surse regenerabile de 10,2 GW până în 2022.

"Enel Green Power España (EGPE), filiala de producere a energiei din surse regenerabile a Endesa, a început construcţia unui nou parc eolian de 21,3 MW în oraşele Blesa şi Moyuela, din provinciile Teruel şi Zaragoza. Investiţia în acest proiect se ridică la 20 de milioane de euro", a anunţat joi compania.

Parcul eolian, care va cuprinde şase turbine eoliene de 3,55 MW fiecare, va genera circa 62 GWh de energie pe an când va intra în funcţiune, cel mai probabil înainte de sfârşitul anului.

Atunci când va fi complet operaţională, această instalaţie este gândită să evite emisia a aproximativ 41.000 de tone de CO2 în atmosferă.

În 2019, Enel Green Power España a conectat 13 parcuri eoliene, cu o capacitate totală instalată de 424 MW, situate în provinciile Teruel şi Zaragozadin din regiunea Aragón.

Construcţia acestei capacităţi de producere a energiei din surse regenerabile face parte din strategia Endesa de a decarboniza complet mixul de generare până în 2050. Potrivit Planului Strategic al companiei, următoarea etapă este instalarea unei capacităţi totale de 10,2 GW de energie din surse regenerabile până în 2022, în creştere de la 7,4 GW în 2019, prin investiţii totale de aproximativ 3,8 miliarde de euro.

"Endesa foloseşte un model de dezvoltare a proiectului care cuprinde acţiuni de creare de valoare pentru comunităţile din zonele în care sunt construite, aşa-numitul model de Creare de Valoare în Comun (CSV). Pentru aceste patru proiecte, acţiunile CSV au prioritizat încorporarea forţei de muncă locale, precum şi contractarea locală a serviciilor de catering şi de cazare a lucrătorilor", arată compania.

Endesa gestionează în prezent o capacitate de peste 7.176 MW de energie din surse regenerabile în Spania. Din această cifră, 4.701 MW provin din hidroenergie convenţională. Restul, mai mult de 2.468 MW, sunt gestionate prin EGPE şi provin din energie eoliană (2.036 MW), energie solară (339 MW), mini-hidrocentrale (79 MW) şi alte surse de energie regenerabilă (14 MW).

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării şi operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, America, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este un lider mondial în sectorul energiei verzi cu o capacitate gestionată de aproximativ 46 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală şi hidroenergie.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.