Enel Finance International NV, compania financiară înregistrată în Olanda controlată de Enel S.p.A., a lansat pentru investitorii instituţionali din pieţele americane şi internaţionale o emisiune de obligaţiuni multi-tranşă asociată obiectivelor de sustenabilitate, în valoare totală de 4 miliarde de dolari, echivalentul a circa 3,4 miliarde de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Enel Finance International N.V. (EFI), compania financiară înregistrată în Olanda controlată de Enel S.p.A., a lansat ieri pentru investitorii instituţionali din pieţele americane şi internaţionale o emisiune de obligaţiuni multi-tranşă asociată obiectivelor de sustenabilitate, în valoare totală de 4 miliarde de dolari, echivalentul a circa 3,4 miliarde de euro”, a informat grupul.

Emisiunea este legată de realizarea obiectivului de sustenabilitate al Enel ce vizează reducerea emisiilor directe de gaze cu efect de seră (Scopul 1), contribuind la Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 13 al Organizaţiei Naţiunilor Unite (Acţiune climatică), şi este în conformitate cu cadrul de finanţare durabilă al grupului (Cadrul).

„În următorii ani vom asista la o accelerare puternică a investiţiilor aliniate la ODD, ceea ce va reprezenta o pârghie esenţială în crearea de valoare sustenabilă pe termen lung, pentru toată lumea. În conformitate cu modelul nostru de business, care plasează sustenabilitatea în centrul alegerilor noastre, continuăm să accelerăm îndeplinirea obiectivelor de finanţare durabilă, cu o nouă tranzacţie record, cu care atingem noi niveluri pe pieţele de capital şi care va finanţa răscumpărarea a patru obligaţiuni convenţionale cu valoare nominală de 6 miliarde de dolari. Suntem ferm convinşi că finanţarea durabilă va stimula consolidarea pieţelor de capital sustenabile în următorii ani, plasând obiectivele legate de ODD şi valoarea financiară în centrul structurii sale, înlocuind treptat instrumentele convenţionale de finanţare”, a declarat directorul financiar al Enel, Alberto De Paoli.

Operaţiunea a fost precedată de plasarea, în luna iunie, a unor obligaţiuni asociate obiectivelor de sustenabilitate, în trei tranşe, de 3,25 miliarde de euro, şi reprezintă cea mai mare tranzacţie asociată obiectivelor de sustenabilitate de pe pieţele de capital pentru instrumente cu venit fix, precum şi cea mai mare tranzacţie de finanţare sustenabilă a anului de pe aceste pieţe realizată până în prezent de un emitent corporate.

Obligaţiunile sunt garantate de Enel, iar emisiunea a fost suprasubscrisă de 3 ori, înregistrând oferte de circa 12 miliarde de dolari şi o participare importantă din partea investitorilor responsabili social (SRI), permiţând Grupului Enel să-şi diversifice baza de investitori.

Veniturile rezultate ar urma să finanţeze răscumpărarea a patru emisiuni de obligaţiuni convenţionale ale Enel Finance International NV, cu o valoare nominală totală de 6 miliarde de dolari, ca parte a planului grupului de a accelera realizarea obiectivelor privind ponderea surselor de finanţare duraiblă în datoria totală brută a grupului, setată la 48% în 2023 şi peste 70% în 2030.

În conformitate cu Cadrul, cele patru tranşe ale obligaţiuni sunt legate de Indicatorul cheie de performanţă (KPI) privind valoarea emisiilor directe de gaze cu efect de seră (Scopul 1) la nivel de grup, măsurat în grame de CO2eq pe kWh, contribuind la realizarea Obiectivul de Dezvoltare Durabilă nr. 13 al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

În acest sens, în octombrie 2020, Enel a anunţat o revizuire a ţintei de reducere până în 2030 a emisiilor directe de gaze cu efect de seră în Scopul 1, până la un nivel cu 8% mai scăzut faţă de 2017, ceea ce ar însemna o valoare de 82g CO2eq / kWh. Ţinta este certificată de iniţiativa Science Based Targets (SBTi) ca fiind eficientă în efortul de limitare a încălzirii globale la 1,5°C peste nivelurile preindustriale.

Planul pentru 2030 include, de asemenea, un obiectiv privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (Scopul1), cantitate măsurată în grame de CO2eq/kWh, egală sau mai mică de 148gCO2eq/kWh, până în 2023. Scopul final vizează decarbonizarea completă a mixului energetic al Enel până în 2050.

Emisiunea este structurată în urmatoarele patru tranşe: 1,250 miliarde de dolari la o rată fixă de 1,375%, cu data alocării stabilită pentru 12 iulie 2021 şi maturitate la 12 iulie 2026; 1 miliard de dolari la o rată fixă de 1,875%, cu data alocării stabilită pentru 12 iulie 2021 şi maturitate la 12 iulie 2028; 1 miliard de dolari la o rată fixă de 2,250%, cu data alocării stabilită pentru 12 iulie 2021 şi maturitate la 12 iulie 2031; 750 de milioane de dolari la o rată fixă de 2,875%, cu data alocării stabilită pentru 12 iulie 2021 şi maturitate la 12 iulie 2041.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.