Endesa, prin intermediul companiei sale de energie regenerabilă Enel Green Power España (EGPE), a finalizat construcţia centralelor fotovoltaice din La Vega I şi La Vega II, situate în localitatea Teba, cele două centrale solare având o capacitate totală de 86 MW şi care au implicat o investiţie de 60 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Endesa, prin intermediul companiei sale de energie regenerabilă Enel Green Power España (EGPE), a finalizat construcţia centralelor fotovoltaice din La Vega I şi La Vega II, situate în  localitatea Teba”, a anunţat compania.

Centralele fotovoltaice, în care Endesa a investit 60 de milioane de euro, vor creşte capacitate instalată cu 86 MW, şi au fost construite într-un timp record. Peste 380 de persoane, dintre care 70% din Malaga, au lucrat, urmând măsuri stricte de siguranţă, la construirea acestor două centrale fotovoltaice, care vor produce 171 GWh pe an, echivalentul energiei pe care o consumă într-un an o comună  precum Ronda.

Având în vedere pandemia de coronavirus şi în conformitate cu indicaţiile furnizate de autorităţile sanitare, compania precizează că a implementat protocoale riguroase de siguranţă, cu scopul de a asigura protecţia necesară a personalului implicat în construcţie, precum şi a comunităţilor în care sunt instalate centralele.

La Vega I şi  La  Vega II  dispun de  224.600 de panouri fotovoltaice, precum şi de 14 puncte de transformare,  o  staţie de transformare şi aproximativ 50  de kilometri de reţele subterane, care  au fost construite pentru funcţionarea lor. Complexul a permis astăzi generarea primului  kilowatt-oră de energie regenerabilă, care a ajuns deja la reţeaua andaluză de distribuţie a energiei electrice. Cele două  centrale vor  evita  emisii  de  peste 79.600 de tone de CO2 anual.

”Centralele fotovoltaice La Vega I şi La Vega II au beneficiat de cea mai recentă tehnologie de construcţie.  Endesa foloseşte realitatea virtuală pentru a monitoriza aceste centrale, permiţând supravegherea acestora de la distanţă, cu ajutorul unor ochelari inteligenţi, astfel că echipele nu mai sunt nevoite să viziteze fizic zona vizată. Această tehnologie încorporează, de asemenea, o cameră cu infraroşu, care surprinde în timp real imagini cu activităţile de execuţie a lucrărilor”, spun reprezentanţii companiei.

În plus, pentru a asigura compatibilitatea centralelor fotovoltaice cu mediul înconjurător, au fost luate măsuri de mediu, menite să prezerve zona. Prin urmare, se lucrează în prezent la punerea în aplicare a unui program  de măsuri complementare pentru a proteja habitatul eretelui sur (Circus pygargus) şi al stârpaciului (Tetrax tetrax), ambele specii incluse în categoria speciilor de păsări vulnerabile din Catalogul andaluz al speciilor pe cale de dispariţie, adaugă ei.

Endesa va participa, de asemenea, la finanţarea unui proiect de conservare a vânturelului mic (Falco numanni), specie de şoim a cărui populaţie a suferit un declin semnificativ în zonele rurale din Malaga în ultimii ani. Această acţiune, care se desfăşoară în Rezervaţia Naturală Laguna de Fuente de Piedra, în comuna Campillos, va permite înfiinţarea de noi colonii folosind tehnici noi de reproducere şi eliberare în captivitate, contribuind astfel la consolidarea populaţiei acestui şoim mic din zonă.

Începând de astăzi, Malaga produce mai multă energie regenerabilă care se adaugă celor şase centrale eoliene (ultima fiind pusă în funcţiune în urmă cu un an) şi celor 11 centrale hidraulice pe care Endesa le are deja în această provincie. Acestor surse de energie regenerabilă li se adaugă încă două centrale fotovoltaice în zonă, în următorii ani.

În prezent, Endesa operează, prin EGPE, peste 7.812 MW de energie regenerabilă instalată în Spania, care includ: 4.711 MW din hidrocentrale convenţionale; 2.362 MW din sursa eoliană,  657  MW din sursa solară, 79 MW din energie minihidro şi 3 MW din alte surse regenerabile.

Enel Green Power, din cadrul Grupului Enel, este dedicat dezvoltării şi funcţionării de energie din surse regenerabile în întreaga lume, cu o prezenţă în Europa, America, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este un lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate instalată de peste 47 GW într-un mix de generare care include eoliană, solară, geotermală şi hidroenergetică.

Endesa este cea mai importantă companie de electricitate din Spania şi a doua din Portugalia. Este, de asemenea, al doilea operator de gaze de pe piaţa spaniolă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.