Ras Al Khaimah, unul dintre cele şapte emirate care alcătuiesc Emiratele Arabe Unite, a găzduit anul trecut 1,22 milioane de turişti, în creştere cu 8% faţă de anul 2022 şi susţinută de o creştere semnificativă de 24% an de an în ceea ce priveşte vizitatorii internaţionali. Emiratul estimează o majorare de aproape 10% a numărului de vizitatori, în acest an, până la aproape 1,3 milioane turişti, a declarat pentru News.ro Raki Phillips, CEO al Autorităţii pentru Dezvoltarea Turismului din Ras Al Khaimah, care a precizat că România este o piaţă importantă pentru această destinaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Anul trecut am raportat 1,22 milioane turişti, iar în ceea ce priveşte vizitatorii internaţionali a însemnat o creştere de 24%. Anul acesta vizăm o creştere de aproape 10% a numărului de vizitatori, deci vom ajunge la aproape 1,3 milioane. Asta e o creştere semnificativă pentru noi. Dar scopul nostru este ca în următorii cinci ani să primim peste 3,5 milioane turişti. Deci ne aăteptăm la o creştere exponenţială, undeva spre finalul lui 2028”, a declarat pentru News.ro Raki Phillips, CEO al Autorităţii pentru Dezvoltarea Turismului din Ras Al Khaimah.

Această majorare s-ar datora conectivităţii, dezvoltării destinaţiei, resorturilor care se construiesc.

”Este una dintre destinaţiile cu cea mai rapidă evoluîie. Suntem încă mici, dar ambiţiile noastre sunt să creştem rapid şi cred că toată munca noastră de acum ne va sprijini în acest sens”, a precizat el.

În ceea ce priveşte numărul turiştilor români, Raki Phillips afirmă că nu are o cifră exactă, dar România reprezintă o piaţă-cheie pentru emirat.

”Romania este o piaţă-cheie pentru noi. Ne-am uitat la lansarea unor chartere directe dinspre Romania spre Ras Al Khaimah şi sper să facem un anunţ în curând, în acest sens. Noi credem că Romania este o piaţă care se dezvoltă rapid. Noi am găzduit Campionatul Mondial de Minifotbal aici în Ras Al Khaimah, iar românii sunt campioni modiali! Au venit comunităţi de români, a fost ceva grandios. Deci pentru noi credem că există potential din Romania”, a precizat Raki Phillips, CEO al Autorităţii pentru Dezvoltarea Turismului din Ras Al Khaimah.

Autoritatea pentru Dezvoltarea Turismului din Ras Al Khaimah (RAKTDA) a raportat astfel în 2023 cel mai bun an din istorie pe acest segment, primind un număr record de 1,22 milioane de turişti ce au înoptat în Emiratul Naturii. Aceasta cifră este în creştere cu 8% faţă de cea din 2022 şi susţinută de o creştere semnificativă de 24% an de an în ceea ce priveşte vizitatorii internaţionali.

Rezultatele se bazează pe investiţiile în infrastructura turistică, iniţiative targetate pentru atragerea mai multor vizitatori în emirat şi pe dezvoltarea unui ecosistem axat pe sustenabilitate.

De asemenea, emiratul a înregistrat în 2023 o creştere de 23% în veniturile din evenimente MICE (Reuniuni, Incentive-uri, Conferinţe şi Expoziţii) şi o creştere de 103% în veniturile din nunţi.

Rata de ocupare a hotelurilor din Emirat a cunoscut, de asemenea, o creştere semnificativă, cu o ocupare de 74%, marcând o creştere anuală de 12 puncte procentuale.

Ras Al Khaimah împarte graniţa cu Sultanatul Oman, ceea ce a determinat RAKTDA a semnat un Memorandum de Înţelegere (MoU) cu Oman Tourism Development Company (OMRAN Group) pentru a desfăşura activităţi turistice între destinaţii din ambele locaţii. Acest parteneriat are ca scop poziţionarea regiunii Ras Al Khaimah şi a regiunii Musandam din Oman ca destinaţii turistice globale de frunte în Orientul Mijlociu, creând oportunităţi pentru călători de a vizita ambele locaţii într-o singură călătorie.

Ras Al Khaimah va primi 14 alte nave de croazieră de lux în sezonul 2023/2024, ajungând la 20 până în 2025/2026 şi la 50 până în 2030/2031.

În 2023, au fost anunţate mai multe proiecte noi în industria ospitalităţii, inclusiv Nobu, Le Méridien, W Hotels, JW Marriott & Hilton pe Insula Al Marjan, în plus faţă de Nikki Beach pe Mina Al Arab, reprezentând peste 1.800 de camere în total. Complexul Anantara Mina Al Arab Ras Al Khaimah Resort a fost deschis la 2 ianuarie 2024, cu 174 de camere, suite şi vile. În plus, Waldorf Astoria Ras Al Khaimah a fost redeschisă după o renovare extinsă. Alte proiecte hoteliere în curs de desfăşurare, inclusiv Westin Resort (257 de camere), Sofitel Al Hamra (292 de chei), Rove Al Marjan Island (441 de camere), Rotana Mangrove (258 de camere) şi Saij, A Mantis Collection Mountain Lodge (70 de camere), sunt programate să se deschidă în viitorul apropiat (2024/2025).

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.