Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, şi-a exercitat toate opţiunile care expiră anul viitor, semnalând încetarea vânzărilor sale de acţiun Tesla care au declanşat o scădere a preţului titlurilor celui mai valoros producător auto din lume, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Musk a declarat săptămâna trecută că îşi va atinge obiectivul de a vinde aproximativ 10% din participaţia sa la Tesla când se vor finaliza vânzările preprogramate de 10b”, referindu-se probabil la vânzările sale de acţiuni legate de opţiuni.

De la începutul lunii noiembrie, Musk a exercitat opţiunile care expiră anul viitor şi a vândut o parte din acţiunile Tesla pentru a plăti impozit în conformitate cu un plan de tranzacţionare ”regula 10b5-1”, stabilit în septembrie.

Cu exercitarea, marţi, a unor opţiuni pentru 1,6 milioane de acţiuni, el a exercitat toate opţiunile pentru 22,8 milioane de acţiuni, care urmează să expire în august.

El a vândut, de asemenea, 934.090 de acţiuni pentru 1,02 miliarde de dolari pentru a plăti taxele, arată documentele.

”Acest plan de tranzacţionare cu regula 10b5-1 a fost finalizat pe 28 decembrie 2021”, a anunţat într-o declaraie depusă la autoritatea de reglementare bursieră.

Acţiunile Tesla au pierdut aproximativ un sfert din valoarea lor după ce Musk i-a întrebat în noiembrie pe adepţii săi de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din participaţiile sale.

Titlurile au revenit la 1.088,47 dolari pe unitate, dar sunt încă sub nivelul record de închidere, de 1.229,91 dolari pe unitate, atins în noiembrie.

Musk a vândut până acum 15,7 milioane de acţiuni Tesla, apropiindu-se de pachetul de 10% pe care miliardarul s-a angajat să îl vândă. Din cele 15,7 milioane de acţiuni, 10,3 milioane au fost legate de exercitarea opţiunilor.

Musk a vândut încă 5,4 milioane de titluri, profitând de creşterea puternică a acestora. El a vândut acţiuni în valoare de 16,4 miliarde de dolari de la începutul lunii noiembrie, când a spus că va vinde 10% din acţiunile sale Tesla dacă utilizatorii Twitter ar fi de acord. Sondajul Twitter a avut loc la două zile după ce acţiunile Tesla au atins un nivel record, în urma unei creştero declanşate de o comandă de maşini Tesla făcută de compania de închirieri de vehicule Hertz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.