Electrica a plătit, în anul 2019, contribuţii în valoare de 1,098 miliarde de lei la bugetele de stat şi locale, potrivit raportului de sustenabilitate publicat marţi, care arată că din totalul de 375,16 tone de deşeuri periculoase generate la nivel de grup, 48% au fost valorificate şi reciclate, iar 42% sunt depozitate temporar în vederea valorificării sau eliminării pe parcursul următorului an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Unul dintre pilonii economiei româneşti, Electrica a plătit, în anul 2019, contribuţii în valoare de 1,098 miliarde de lei la bugetele de stat şi locale. Electrica este unul dintre cele mai puternice branduri româneşti - cu peste 3,8 milioane de utilizatori, unul dintre cei mai importanţi angajatori - cu 8.300 de salariaţi, o companie responsabilă faţă de comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea şi un investitor de top în infrastructura energetică a României”, arată raportul companiei.

Grupul Electrica a publicat cel de-al patrulea Raport de sustenabilitate, aferent activităţii din anul 2019. Raportul prezintă rezultatele non-financiare obţinute de grup în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2019, şi a fost dezvoltat conform standardelor din Ghidul Iniţiativei Globale de Raportare (GRI) opţiunea Core, precum şi suplimentului specific Sectorului de Energie.

“Pentru că sustenabilitatea este principiul de bază al modelului nostru de business, ne-am concentrat eforturile ca, pe lângă excelenţa în afaceri şi responsabilitatea faţă de cei 3,8 milioane de utilizatori ai noştri, să avem o implicare activă în viaţa comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea şi din care ne place să credem că suntem parte integrantă”, a declarat Corina Popescu, director general Electrica.

Raportul a fost realizat în urma unui proces amplu de consultare, prin implicarea mai multor părţi interesate: furnizori, contractori, consultanţi, companii cu acelaşi obiect de activitate, clienţi, autorităţi de reglementare, ONG-uri şi asociaţii, analişti financiari, instituţii de învăţământ, autorităţi locale şi mass media.

Grupul Electrica a lansat în 2019 o nouă strategie adaptată schimbărilor şi noilor paradigme ale pieţei de energie şi care plasează sustenabilitatea în centrul conceptului de afaceri. Protejarea biodiversităţii şi diminuarea efectelor dăunătoare ale activităţilor sau activelor sale asupra acesteia reprezintă o prioritate. Astfel, Electrica a realizat anul trecut investiţii în valoare de 3 milioane lei în domeniul protejării biodiversităţii şi de 11,68 milioane lei în domeniul protecţiei mediului, se precizează în raport.

”În anul 2019, din totalul de 375,16 tone de deşeuri periculoase generate la nivel de grup, 48% au fost valorificate şi reciclate, 42% sunt depozitate temporar în vederea valorificării sau eliminării pe parcursul următorului an, aproximativ 8% sunt depozitate definitiv în condiţii de siguranţă, în timp ce mai puţin de 2% din deşeuri au fost eliminate prin incinerare”, arată compania.

Pe parcursul anului 2019, Electrica a investit, în total, peste 540.000 euro prin programe responsabilitate socială, de aproape două ori mai mult decât în anul precedent.

Grupul Electrica are 8.300 de salariaţi, numărul acestora crescând cu 4% raportat la anul 2018. În anul 2019, angajaţii cu funcţii de execuţie, reprezentând un procent de 90% din totalul salariaţilor grupului, erau reprezentaţi în procent de 23% de femei şi 77% de bărbaţi. În structurile de conducere, 35% din totalul angajaţilor încadraţi pe aceste funcţii erau femei.

În plus, în 2019, s-a redus cu peste 30% numărul de accidente de muncă, comparativ cu 2018.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii la circa 3,8 milioane de utilizatori în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.