ELCEN anunţă, marţi, apariţia neprevăzută a unei neetanşeităţi la un cazan din cadrul CET Progresu, în timpul operaţiunilor de suplimentare a energiei. Cazanul a fost oprit, fiind estimată repornirea în câteva zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Electrocentrale Bucureşti S.A. (ELCEN) informează că în data de 22.11.2022 s-au iniţiat la CET Progresu manevre de suplimentare a cantităţii de energie termică produsă pentru alimentarea cu apă caldă şi căldură în zona arondată centralei. În acest sens, s-a dispus pornirea unui grup energetic (cazan + turbină), suplimentar faţă de cazanul şi turbina care se aflau deja în funcţiune.”, a transmis, marţi, ELCEN.  

Sursa citată a precizat că, în timpul pornirii, a survenit o neetanşeitate pe circuitul apei de alimentare, astfel că s-a decis oprirea cazanului.  

”Subliniem că în acest moment temperatura apei la ieşirea din CET Progresu este de 75 grade C. Comanda Termoenergetica este de 70-85 grade C (+/- 2 grade C). CET Progresu funcţionează în prezent în aceeaşi schemă ca şi înainte de iniţierea manevrelor menţionate mai sus”, a mai transmis compania.  

Echipele ELCEN au intervenit asupra neetanşeităţii, astfel încât, într-un interval de câteva zile, să poată fi reluate manevrele de suplimentare a cantităţii de energie termică produsă din CET Progresu. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.