Angajatorii au scos la concurs pe platforma de recrutare online eJobs 47.500 locuri de muncă în primul trimestru din acest an, reiese din datele site-ului de recrutare eJobs, care mai arată că cele mai multe joburi sunt oferite de firme din retail, outsourcing sau din domeniul auto.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Analiza mai arată că în ceea ce priveşte regiunile cu cele mai multe locuri de muncă publicate pe eJobs în primul trimestru din 2017, clasamentul este condus de Capitală, cu 17.756 de locuri de muncă disponibile, şi de vestul şi nord-vestul ţării, unde firmele care recrutează prin intermediul platformei au scos la bătaie aproape 13.200 de joburi.

În partea de est a României au fost deschise aproape 8.000 de poziţii, iar companiile din centrul ţării au intenţionat să recruteze peste 5.400 de angajaţi. În timp ce în regiunea de Sud-Muntenia s-au înregistrat 3.148 de anunţuri de recrutare, în primul trimestru.

"Este încurajator că în primul trimestru din 2017 se confirmă semnalele de creştere a încrederii angajatorilor pe care le-am primit în ultima parte a anului trecut. În continuare, cele mai bune perspective de angajare vin din partea industriilor de retail, BPO (n.r- outsourcing) şi auto, însă vedem un interes accentuat şi în zone care au cunoscut o scădere în ultimii ani, cum este de exemplu industria bancară", a declarat directorul de vânzări în cadrul eJobs, Bogdan Badea.

Cei mai mari 50 de angajatori din Români, în funcţie de numărul de locuri de muncă disponibile, au scos la concurs în total 5.600 de posturi în primul trimestru din 2017.

Astfel, românii aflaţi în căutarea unui nou loc de muncă în primele trei luni ale acestui an au avut la dispoziţie aproximativ 700 de joburi noi în companiile de retail. Cele mai multe poziţii au fost deschise în cadrul Lidl (347), Profi (111), Kaufland (79) şi Mega Image (78).

Un număr similar de joburi au fost disponibile în primul trimestru al acestui an şi în companii de business process outsourcing (BPO) precum Accenture, Genpact sau Wipro.

În clasament urmează sectorul auto, cu peste 500 de poziţii disponibile fiecare, în companii precum Renault Group sau transportatori printre care Geotrade International.

Aproximativ 350 de poziţii au fost disponibile şi în sectorul financiar bancar, cei mai activi angajatori pe eJobs în primele trei luni din 2017 fiind Banca Transilvania, BCR, ING Bank şi Garanti Bank.

Printre celelalte sectoare clasate în top se numără telecomunicaţiile, cu aproximativ 250 de joburi, distribuţia cu 240 de joburi şi industria jocurilor, cu 230 de poziţii disponibile în primele trei luni din 2017.

Preferinţele candidaţilor coincid cu clasamentul celor mai activi angajatori. Astfel, companiile din domeniul retail au strâns peste 45.000 de aplicări la joburile publicate pe eJobs în primul trimestru.

Cele mai căutate au fost locurile de muncă din domeniul distribuţiei. Cel mai activ angajator din domeniu a fost Interbrands, înregistrând un volum de aproximativ 15.000 de aplicări pentru cele peste 110 poziţii deschise.

Joburile din sectoarele auto şi farmaceutic au atras peste 7.500 de aplicanţi fiecare.

Anul trecut, angajatorii au scos la concurs pe platforma de recrutare online eJobs circa 420.000 de locuri de muncă în 2016, în creştere cu aproape 70% faţă de 2015.

Site-ul eJobs a fost înfiinţat în 1999, iar acum deţine o cotă de 60% din piaţa de recrutare online din România. eJobs Group face parte din grupul media Ringier România, controlat de grupul elveţian Ringier.

Principalul competitor al eJobs este BestJobs.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.