Ministrul egiptean al Petrolului şi resurselor minerale, Tarek El-Molla, a declarat că 35 de noi sonde de gaze naturale vor fi forate în perioada 2024-2025, cu investiţii de peste 1,5 miliarde de dolari, pentru a creşte ratele de producţie şi rezervele, scrie publicaţia Egypt Today.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forajul a 10 sonde a fost finalizat în perioada 2022-2023, scrie publicaţia Egypt Today. Forajul a dus la o serie de descoperiri, dintre care cea mai importantă a fost descoperirea blocului Nargis în Marea Mediterană, cu rezerve de aproximativ 2,5 trilioane de metri cubi de gaz.

El-Molla a trecut în revistă şi dezvoltarea explorării gazelor naturale, explicând că se implementează un plan de forare a 45 de sonde de gaze naturale în Marea Mediterană şi Deltă, cu investiţii în valoare de aproape 1,9 miliarde de dolari.

Ministrul Petrolului a spus că rezultatele licitaţiei internaţionale pentru căutarea de gaze naturale în 12 zone onshore şi offshore din Mediterana şi Deltă sunt în curs de evaluare, odată cu încheierea acesteia la sfârşitul lunii iulie.

El-Molla a mai declarat că British Petroleum (BP) intenţionează să foreze patru noi sonde de explorare a gazelor naturale în al patrulea trimestru al anului 2023.

Două sonde vor fi forate în zăcământul de gaze şi condens Raven din Alexandria de Nord şi Marea Mediterană de Vest, în timp ce alte două vor fi forate în concesiunea offshore King Mariout din vestul Mediteranei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.