Eco Euro Doors, cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale, achiziţionează 70% din capitalul social al Workshop Doors. Tranzacţia este supusă aprobării Consiliului Concurenţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Holdingul de materiale de construcţii ROCA Industry anunţă semnarea contractului de achizitie prin care Eco Euro Doors, cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale, achiziţionează 70% din capitalul social al Workshop Doors. Tranzacţia este supusă aprobării Consiliului Concurenţei”, anunţă ROCA Industry.

Conform cu termenii şi condiţiile tranzacţiei, Eco Euro Doors are posibilitatea de a cumpăra un pachet suplimentar de 30% din părţile sociale emise de Workshop Doors.

Workshop Doors este o companie activă din anul 2009 pe piaţa uşilor de interior, având două facilităţi de producţie, în Reghin şi Petelea, judeţul Mureş. Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro în 2022, iar în activitatea de producţie proprie un procent considerabil este destinat exportului.

“Achiziţia Workshop Doors reprezintă un pas important în consolidarea holdingului şi o promisiune respectată – 3 noi achiziţii în cursul anului 2023. Întrăm astfel într-un stadiu de dezvoltare şi scalare în segmentul uşilor de interior, o piaţă dominată de importuri şi produse de slabă calitate. Avem deja exemple de succes în holding privind transformarea companiilor locale în performeri regionali, sub management performant de holding. Planurile noastre strategice se bazează pe infuzie de capital şi know-how specializat, pentru a contura noi standarde de calitate în România şi a înclina balanţa consumatorilor către produsele fabricate în România“, declară Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry.

Achiziţia Workshop Doors, anunţată la nivel de intenţie în luna iulie a acestui an, este în linie cu strategiile de dezvoltare ale ROCA Industry şi ale companiei Eco Euro Doors, deţinută direct.

”Această achiziţie urmăreşte consolidarea poziţiei de piaţă a celor doi jucători, inclusiv ca urmare a unor sinergii care pot fi folosite pentru optimizarea costurilor, creşterea capacităţii de producţie, diversificarea gamelor cu noi produse, acoperind toate segmentele de preţ şi asigurând o ofertă variată”, precizează compania.

Eco Euro Doors este producătorul român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale cu cea mai mare capacitate de producţie din România, parte din portofoliul holdingului ROCA Industry din anul 2022. Cu peste 220 de angajaţi şi o experienţă de 28 de ani pe piaţa de materiale de construcţii, acesta produce în principal uşi pentru interior, în cadrul fabricii sale performante de la Reghin. Produsele sunt distribuite la nivel naţional, prin intermediul retailerilor DYI, dar şi al reţelei de distribuitori specializaţi.

Workshop Doors este o companie activă din anul 2009, deţine 2 fabrici proprii, la Reghin şi Petelea, jud. Mureş. Compania avea 184 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro la finalul anului 2022.  

ROCA Industry este primul holding industrial de materiale de construcţii din România, listat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, înfiinţat de ROCA Investments. Acesta deţine direct şi indirect, un număr de 8 companii – performeri în sectoarele specifice de activitate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.