Grupul E.ON anunţă că a emis marţi două tranşe de obligaţiuni cu un volum combinat de 1,5 miliarde de euro. Obligaţiunile verzi au fost emise pentru finanţarea proiectelor sustenabile, cu accent pe tranziţia energetică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E.ON a reuşit să emită, marţi, cu succes două tranşe de obligaţiuni cu un volum combinat de 1,5 miliarde de euro, susţinute de un portofoliu de comenzi de 4,3 miliarde de euro: obligaţiuni verzi în valoare de 750 de milioane de euro cu scadenţa în martie 2029 şi cupon de 3,75%; obligaţiuni verzi în valoare de 750 de milioane de euro cu scadenţa în august 2023 şi cupon de 4%”, anunţă grupul.

Veniturile obţinute din obligaţiunile verzi vor fi utilizate pentru a finanţa şi/sau refinanţa proiecte verzi eligibile, aşa cum sunt definite în E.ON Green Bond Framework.

”Cererea ridicată din partea investitorilor subliniază încă o dată faptul că suntem pe drumul cel bun cu strategia noastră, care se concentrează pe sustenabilitate, digitalizare şi creştere. E.ON este hotărât să ducă mai departe tranziţia energetică în Europa. Vrem să investim, în total, 33 de miliarde de euro în tranziţia energetică până în 2027. Obligaţiunile verzi sunt un instrument financiar important pentru a face acest lucru şi vom continua să le folosim pentru finanţarea noastră în viitor", spune directorul financiar al E.ON, Marc Spieker.


Mediul atractiv al pieţei a permis E.ON să prefinanţeze semnificativ nevoile de finanţare pentru viitorul exerciţiu financiar 2024, în timp ce nevoile de finanţare pentru 2023 au fost deja acoperite cu succes, în ianuarie, printr-o emisiune de obligaţiuni de 1,8 miliarde de euro.

Bank of America Securities, Deutsche Bank, Natwest Markets şi Unicredit au avut calitatea de agenţi activi în tranzacţie.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.