E.ON Energie România a finalizat construcţia şi instalarea a trei sisteme de generare a energiei fotovoltaice pentru compania AgranoLand, judeţul Vrancea, în cadrul unui parteneriat încheiat în anul 2022, valoarea investiţiei depăşind 1 milion de euro. Centralele au fost instalate în trei localităţi din judeţul Vrancea şi vor produce anual peste 1.290 MWh de energie electrică. AgranoLand îşi va reduce emisiile de CO2 cu aprox. 367 tone pe an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E.ON Energie România a finalizat construcţia şi instalarea a trei sisteme de generare a energiei fotovoltaice pentru compania AgranoLand, judeúl Vrancea, în cadrul unui parteneriat încheiat în anul 2022, valoarea investiţiei depăşind 1 milion de euro. Cele trei centrale de 400 kW, 180 kW, respectiv 160 kW au fost instalate pe terenurile care deservesc o fermă zootehnică, un siloz şi o moară aparţinând beneficiarului, din localităţile Odobeşti, Gara Coteşti şi Podu Zamfirei (judeţul Vrancea)”, anunţă E.ON.

Puterea nominală instalată este de aproximativ 1MWp şi asigură anual circa 1.290 MWh de energie electrică regenerabilă. Au fost montate peste 2.000 de module fotovoltaice şi, prin acest sistem, grupul AgranoLand îşi va asigura din surse regenerabile 35% din energia electrică necesară.

De asemenea, îşi va reduce emisiile de CO2 cu aprox. 367 de tone în fiecare an.

„Dorim să sprijinim tot mai multe companii în eforturile lor de a-şi eficientiza consumul de energie şi de a deveni mai prietenoase cu mediul, iar astfel de proiecte, precum cel dezvoltat în parteneriat cu AgranoLand, ne reconfirmă faptul că obiectivul nostru de a ne înscrie decisiv pe drumul sustenabilităţii, alături de clienţii noştri, este cel corect”, a declarat Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

E.ON a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de investiţie pentru eficientizarea energetică, de la consultanţă şi proiectare personalizată, până la implementare şi finanţare.

„Societăţile noastre, V&G OIL 2002 SRL şi «sora mai mică» AgranoLand SRL, sunt parte a proiectului de la care nu m-am abătut nicio clipă, acela de a produce doar hrană sănătoasă, benefică pentru consumatori. Aprox. 1.000 de hectare din totalul de peste 4.000 pe care le lucrăm sunt certificate BIO. Din respectul pentru tot ce ne înconjoară, în momentul în care a fost posibilă alternativa de a consuma energie verde din surse date de natură, nu am ezitat să răspund ofertei E.ON Energie România şi împreună să implementăm acest proiect. Sigur că nu este de neglijat şi aspectul economic, reducând astfel costurile cu energia electrică”, a declarat Vasile Pamfil, administrator şi director general AgranoLand.

Pe segmentul non-rezidenţial, portofoliul de proiecte de generare fotovoltaică al E.ON Energie România cuprinde, în prezent, peste 285 de proiecte finalizate, în valoare totală de 49 de milioane de euro. Producţia totală de energie fotovoltaică este de peste 63 GWh/an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 14.300 de tone în fiecare an.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 18 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit 2,1 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 3 miliarde de euro.

Compania V&G Oil 2002, cea care a construit marca AgranoLand, a pornit la drum în domeniul exploatării terenurilor agricole în anul 1996, ajungând să fie astăzi una dintre cele mai importante din acest domeniu din judeţul Vrancea. Alături de agricultură şi agricultura bio, V&G Oil 2002 oferă şi următoarele servicii sau activităţi: comerţ, benzinării, spălătorii auto, vulcanizare auto, lucrări agricole, depozitări cereale, lucrări de construcţii şi industriale cu utilaje grele, transporturi auto ADR etc.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.