E-Distribuţie Muntenia, compania care gestionează reţelele de distribuţie a energiei electrice în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, a fost redenumită Reţele Electrice Muntenia, după ce grecii de la PPC au finalizat achiziţia operaţiunilor Enel din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Reţele Electrice Muntenia (parte a grupului PPC, denumită anterior E-Distribuţie Muntenia) este noua denumire a companiei care gestionează reţelele de distribuţie a energiei electrice în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu. Schimbarea de nume a operatorului de distribuţie vine după ce recent PPC a finalizat achiziţia operaţiunilor Enel din România. Clienţii vor beneficia în continuare de aceleaşi servicii de calitate, de cea mai avansată tehnologie în ceea ce priveşte distribuţia de energie electrică şi de servicii digitale în comunicarea cu compania”, anunţă compania.

E-Distribuţie Muntenia, actuala Reţele Electrice Muntenia, a înregistrat în 2022 o durată medie a întreruperilor neprogramate per client/an (SAIDI - System Average Interruption Duration Index - cel mai important indicator de performanţă în ceea ce priveşte distribuţia de energie electrică) de 77,50 de minute, în timp ce media la nivel naţional a fost de 108,25 minute.

”Sub noua sa denumire, compania va continua amplul program de investiţii, având ca principal scop transformarea sectorului energetic din România într-unul decarbonizat, digital, descentralizat, care să ofere economiei şi societăţii un avantaj competitiv într-o lume în schimbare, cu un focus special pe nevoile clienţilor”, precizează compania.

De asemenea, modalităţile de contact rămân aceleaşi. Pentru a lua legătura cu compania, clienţii din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu au la dispoziţie numărul gratuit 0800.070.888. Numerele de tip TelVerde din call-centerele tehnice sunt disponibile 24h/7 şi sunt apelabile gratuit de pe teritoriul naţional. Detalii despre alimentarea cu energie electrică sunt disponibile şi pe pagina de internet a companiei.

PCC, cel mai mare producător şi furnizor de energie electrică din Grecia, a anunţat în octombrie că finalizează achiziţia operaţiunilor Enel din România, aceasta fiind prima extindere majoră pe piaţa externă. Ca urmare a finalizării achiziţiei operaţiunilor Enel din România, Grupul PPC ajunge la aproape 9 milioane de clienţi, iar capacitatea sa totală instalată de producţie de energie din surse regenerabile (energie hidroelectrică, eoliană, fotovoltaică etc.) creşte la aproximativ 4,4 GW.

PPC a finalizat achiziţia tuturor participaţiilor deţinute de Enel S.p.A. şi filialele sale din România, ca urmare a îndeplinirii anumitor condiţii uzuale pentru acest tip de tranzacţii, prevăzute în contractul de vânzare semnat în data de 9 martie 2023. În conformitate cu acordul de mai sus, PPC a plătit aproximativ 1,24 miliarde de euro, echivalentul unei valori a companiilor de aproximativ 1,9 miliarde de euro (100% din acţiuni).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.