Drumarii au intervenit, în ultimele 24 de ore, pe şase dumuri naţionale, între care Transfăgărăşan, Transalpina şi DN 1A, fiind folosite 31 de tone de material antiderapant, a anunţat, duminică după-amiază, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Începând de sâmbătă de la ora 13.00 şi până duminică la ora 13.00, drumarii au intervenit cu 26 de utilaje şi au răspândit 31 tone de material antiderapant (sare) pe Transfăgărăşan (DN 7C), pe Transalpina (DN 67C), pe DN 1A (Cheia), pe DN 73 (judeţul Braşov), pe DN2 (judeţul Covasna) şi pe DN 71 (judeţul Argeş) răspândit 31 tone de material antiderapant (sare), potrivit CNAIR.

De asemenea, drumarii de la Direcţia Regională Constanţa au intervenit cu motopompe pentru a îndepărta apa de pe şosea şi au patrulat în toată această perioadă cu 27 de autoutilaje pentru a asigura condiţii de trafic normale pe DN 39E, DN 2A şi DN 3B.

Atenţionările cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente şi vânt puternic în centrul ţării, în zona de nord-est, est şi sud-est, dar şi pentru ninsori şi viscol la munte au fost prelungite de meteorologi până la miezul nopţii de duminică spre luni, însă numărul judeţelor afectate a fost redus.

Reprezentanţii Centrului Meteorologic Regional ”Transilvania Sud” Sibiu au anunţat, duminică dimineaţă, că cel mai mare strat de zăpadă din ţară, respectiv 82 de centimetri, se înregistrează la Vârful Omu, în Munţii Bucegi. În zonă ninge în continuare şi este ceaţă, iar umiditatea este de 95 la sută.Termometrele arătau, la ora 9.00, minus 6,4 grade Celsius, iar meteorologii anunţă că va ninge în continuare.

De asemenea, strat de zăpadă este şi în Covasna, la Vârful Lăcăuţi. La ora 9.00, când s-au făcut ultimele măsurători, stratul de zăpadă avea 29 de centimetri.

La Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, stratul de zăpadă măsoară 24 de centimetri. Ninge în continuare, este ceaţă, iar mercurul termometrelor a coborât până la minus 3,9 grade Celsius.

În Munţii Cindrel, la Păltiniş, cea mai înaltă staţiune montană din România, sunt doar petice de zăpadă şi s-au înregistrat pe timpul zile temperaturi pozitive, de plus 1,2 grade Celsius.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.