ANAF trebuie să continue şi să accelereze procesul de reformă început anii trecuţi, astfel încât să lucreze în favoarea contribuabililor şi pentru contribuabili, ceea ce ar trebui să conducă la creşterea încrederii mediului de afaceri şi a colectării, care este condiţionată şi de creşterea transparenţei, a declarat marţi ministrul Finanţelor, Anca Dragu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"ANAF este una dintre instituţiile-cheie ale Guvernului României şi e o entitate foarte importantă pentru economia românească, este instituţia care, practic, aduce veniturile publice necesare pentru a finanţa educaţia, sănătatea şi lucrările de infrastructură. De aceea, trebuie să fie o instituţie modernă, care lucrează pentru şi în favoarea contribuabililor. Reforma ANAF a început, ea trebuie nu doar continuată, ci accelerate", a afirmat Dragu, la conferinţa de prezentare a Raportului de performanţă al ANAF pentru 2015.

Ea a punctat că obiectivul său cheie este să asigure un cadru fiscal-bugetar adecvat care să conducă la creşterea încrederii mediului de afaceri şi stimularea investiţiilor, dar şi la simplificarea fiscalităţii.

De aceea, ministrul consideră că relaţia dintre ANAf şi contribuabili trebuie să fie una de parteneriat.

"Dezvoltăm astfel componenta de asistenţă şi încurajăm conformarea voluntară a tuturor contribuabililor", a subliniat Dragu.

Ministrul a menţionat că avansul colectării este condiţionat de creşterea transparenţei şi eficienţei cheltuirii banului public.

"Am lansat platforma privind transparenţa bugetară, prin care orice roman poate verifica ce venituri şi cheltuieli au primăriile sau şcolile, de exemplu, în judeţele în care locuiesc", a mai spus Dragu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.