Banca Naţională a României (BNR) a anunţat vineri un curs de referinţă de 4,2602 lei pentru un dolar, uşor mai scăzut decât în şedinţa precedentă, când a atins maximul istoric, de 4,2659 lei, în timp ce euro a crescut iar, la 4,5147 lei, dar sub maximul săptămânii, înregistrat miercuri, de 4,5150 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"EUR/RON a închis ieri uşor mai sus, puţin peste pragul de 4,51, pe volume reduse. Calendarul liniştit de astăzi sugerează o consolidare lângă valorile actuale, cu o posibilă presiune de creştere după ce investitorii din SUA revin din vacanţă, pe fondul reaparitiei temerilor legate de pieţele emergente", arată analiştii ING Bank într-un raport publicat vineri dimineaţă.

 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a atins joi un nou maxim istoric, ajungând la 4,2659 lei, în creştere cu peste 1 ban şi jumătate faţă de şedinţa precedentă, după ce luni coborâse la 4,24 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Euro a scăzut joi sub 4,51 lei, la 4,5093 lei, după ce miercuri crescuse la 4,5150 lei.

Cursul francului elveţian, considerat monedă-refugiu în perioade dificile, s-a apreciat la 4,2070 lei, de la 4,1990 lei în şedinţa de joi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.