Banca Naţională a României (BNR) a anunţat miercuri un curs de referinţă de 4,5150 lei pentru un euro, în urcare uşoară faţă de şedinţa precedentă, în timp ce dolarul se apropie din nou de pragul de 4,25 lei, după ce luni coborâse la 4,24 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, a urcat uşor marţi, de la 4,2405 lei la 4,2418 lei. Moneda americană a atins vineri un nivel maxim istoric în raport cu leul, ajungând la 4,2523 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Euro a continuat marţi să scadă, de la 4,5110 lei la 4,5103 lei.

Cursul francului elveţian, considerat monedă-refugiu în perioade dificile, s-a întârit miercuri faţă de leu, la 4,2078 lei, de la 4,2009 lei în şedinţa de marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.