Dolarul a urcat joi la maxime observate ultima dată în iulie 2020, faţă de alte valute importante, la o zi după ce Rezerva Federală (Fed) a declarat că ar putea efectua majorări mai rapide şi mai mari ale ratelor dobânzii în lunile următoare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Odată cu semnalarea de către Fed că este gata să înceapă să ridice dobânzile în martie, pentru a limita inflaţia în creştere, pieţele monetare au început să ia în considerarepână la cinci creşteri de un sfert de punct procentual a dobânzii cheie.

Indicele dolarului, care măsoară valoarea dolarului în raport cu alte valute majore, a urcat la 97,299, cel mai rdicat nivel atins din iulie 2020. Creşterea de 0,8% a fost cel mai mare avans consemnat într-o singură zi din mai mult de două luni.

Euro a scăzut cu 0,95%, până la 1,1133 dolari pe unitate, cel mai scăzut nivel atins din iunie 2020. B

Dolarul a atins, de asemenea, cele mai ridicate niveluri din mai mult de un an faţă de dolarul neozeelandez, un vârf de şapte săptămâni faţă de moneda Australiei şi a crescut în linii mari faţă de monedele pieţelor emergente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.