Dolarul a scăzut, marţi, după ce datele au arătat că preţurile de consum din SUA au crescut sub aşteptări în noiembrie, întărind aşteptările că Rezerva Federală va încetini miercuri ritmul majorării dobânzilor, după întâlnirea sa de două zile, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După publicarea datelor referitoare la inflaţie, dolarul a scăzut faţă de euro la cel mai scăzut nivel din ultimele şase luni.

Euro a atins 1,0673 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel atins din iunie, fiind ulterior în creştere cu 0,9%, la 1,0631 dolari pe unitate.

Faţă de yen, dolarul a scăzut la un minim al ultimei săptămâni, de 134,67, iar apoi a fost cotat la 135,55 yeni pe unitate, în scădere cu 1,5%.

Indicele dolarului, care măsoară valoarea monedei americane faţă de şase valute majore, a scăzut cu 0,9%, până la 104,02.

Datele referitoare la inflaţie au arătat că preţurile de consum din SUA au crescut modest în noiembrie, pe o bază anuală, deoarece benzina şi maşinile second hand au costat mai puţin, ceea ce a condus la cea mai mică creştere anuală a preţurilor din aproape un an. În cele 12 luni până în noiembrie, indicele preţurilor de consum, IPC, a urcat cu 7,1%, cel puţin din decembrie 2021, după o creştere de 7,7% în octombrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.