Senatorii americani Edward Markey şi Richard Blumenthal au scris Facebook, pentru a întreba dacă există ”un tipar îngrijorător” al protecţiei slabe a confidenţialităţii pentru copiii care folosesc aplicaţia Messenger Kids, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorii au fost ”tulburaţi” să afle că aplicaţia permite ca mii de copii să intre în grupuri de chat în care nu toţi membrii grupului au acordul părinţilor, afirmă aceştia într-o scrisoare adresată directorului general  al Facebook Mark Zuckerberg.

Aplicaţia, lansată în decembrie 2017, se adresează utilizatorilor cu vârste de sub 13 ani şi le permite să facă video chat şi să trimită fotografii, video-uri şi texte.

“Facebook are responsabilitatea să îşi respecte promisiunea făcută părinţilor, potrivit căreia copiii nu sunt expuşi la contacte neaprobate, o promisiune care pare că nu este respectată”, au scris aceştia.

”Viaţa privată a copiilor şi siguranţa online ar trebui să fie principala prioritate a Messenger Kids”, se arată în scrisoare.

Senatorii cer transparenţă şi răspunsuri în legătură cu ceea ce face compania pentru a asigura confidenţialitatea copiilor şi siguranţa online şi să răspundă aşteptărilor părinţilor şi să îndeplinească obligaţiile legale.

Senatorii îl mai întreabă pe Zuckerberg când a aflat compania despre aceste nereguli şi cânt au durat acestea. Aceştia au întrebat dacă Facebook a iniţiat o evaluare a aplicaţiei pentru a identifica eventualele nereguli. Senatorii au solicitat ca Facebook să răspundă întrebărilor până pe 27 august.

Facebook nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii primite în afara programului de lucru obişnuit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.