Grupul Workspace Studio, specializat în design şi amenajări de birouri de înaltă calitate şi Certified Dealer al grupului MillerKnoll în România, a înregistrat în primele şase luni o cifră de afaceri de 8,5 milioane de euro. Potrivit companiei, suprafeţele închiriate au avut o tendinţă de contracţie cu 15-20%, iar valoarea medie a proiectelor de amenajare a fost de 300.000 euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grupul Workspace Studio, specializat în design şi amenajări de birouri de înaltă calitate şi Certified Dealer al grupului MillerKnoll în România, a înregistrat în primele 6 luni o cifră de afaceri de 8,5 milioane de euro. Mobilierul ergonomic şi de calitate, flexibilizarea spaţiului prin soluţii de partiţionare cu izolare fonică, design-ul human-centric şi sustenabilitatea mobilierului de birou şi a materialelor utilizate sunt principalele caracteristici ale proiectelor realizate în prima jumătate a anului”, anunţă compania.

Bugetul mediu alocat, ce ia în calcul staţia de lucru individuală şi cota aferentă din spaţiile comune, se menţine în jurul a 2.000 euro/post de lucru.

”O dimensiune importantă a sustenabilităţii în design derivă din caracterul multifuncţional. Să foloseşti o piesă pentru mai multe scopuri- asta înseamnă o gestionare mai prudentă a resurselor, costuri mai mici per total, eficientizarea spaţiului, şi în acelaşi timp stimulează creativitatea. Spre exemplu, în domeniul soluţiilor acustice, majoritatea ideilor propuse în proiectele Workspace Studio îndeplinesc simultan rolul de a reduce zgomotul ambiental şi acţionează ca elemente decorative sau sisteme de compartimentare a spaţiului. Astfel, spaţiul nu se aglomerează cu o varietate de produs, ci se foloseşte o singură piesă pentru mai mult scopuri- corpuri de iluminat din materiale cu rol acustic, pereţi de separare din materiale acustice” precizează Horaţiu Didea, managing partner Workspace Studio.

În prima jumătate a anului, orientarea către creşterea nivelului de calitate, ergonomie, design şi multifuncţionalitate a pieselor de mobilier s-a menţinut, însă suprafeţele închiriate au avut o tendinţă de contracţie cu 15-20%. Astfel, valoarea medie a proiectelor de amenajare a fost de 300.000 euro, cu o investiţie medie de 500-1.000 euro/mp.

”Se simte o presiune pe cost generată de inflaţie, posibila recesiune preconizată de mai multe companii, războiul din Ucraina, incertitudine economică globală  şi cea privind viitorul muncii hibride. În 2022 s-au cheltuit bugete păstrate din 2020-2021, anul acesta însă bugetele prevăzute au avut mai multe restrângeri. Corelat cu o uşoară restrângere a spaţiilor, presiunea pe creativitate este tot mai ridicată şi e nevoie de un mix foarte inteligent de design, soluţii şi produse care să creeze un birou remarcabil”, explică Horaţiu Didea.

El afirmă că orientarea către soluţii sustenabile este o tendinţă expresă în proiectele actuale de amenajare de birou, mai ales în contextul directivelor europene privind raportarea corporativă de sustenabilitate (CSRD), care impun companiilor ce îşi desfăşoară activitatea în Uniunea Europeană (UE) să facă publice informaţii şi date referitoare la aspecte legate de mediu, social şi guvernanţă.

Astfel, în 3 din 10 proiecte de amenajare realizate de Workspace Studio în prima jumătate de an sustenabilitatea este o cerinţă -cheie în caietele de sarcini.

”Componenta de sustenabilitate a depăşit faza opţională, a devenit esenţială, organizaţiile se pregătesc deja de implementarea directivelor ce urmează să fie transpuse în lege. Însă e important ca ideea de sustenabilitate să fie privită din mai multe perspective, nu doar a materialelor folosite, ci şi a durabilităţii fizice şi morale, în sensul de a utiliza piese cu garanţie extinsă, care nu se demodează, create pentru termen lung”, spune Horaţiu Didea.

Workspace Studio este distribuitor de mobilier de birou şi produse arhitecturale şi CertifiedDealer unic al MillerKnoll in Romania. Soluţiile de amenajari interioare turn- key propuse de Workspace Studio sunt personalizate si integrate, cu accent pe ergonomie, sustenabilitate şi design centrat pe oameni si activităţile şi interacţiunile acestora.

Din grupul Workspace Studio fac parte companiile Workspace Studio şi Allspace Interiors, specializate în soluţii ergonomice de amenajare turn key a birourilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.