Workspace Studio, distribuitor de mobilier de birou şi produse arhitecturale şi ergonomie, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de peste 15 milioane euro, în creştere de 50%, a declarat pentru News.ro Horaţiu Didea, managing partner Workspace Studio.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această creştere vine ca urmare a faptului că în pandemie mai multe bugete au fost îngheţate, până în acest an. În al doilea rând, anul acesta au fost proiecte mult mai mari care au fost finalizate şi care au fost facturate în acest an, chiar dacă unele au fost începute anul trecut. Şi astfel a fost o creştere faţă de evoluţia normală, pe care noi iniţial o estimam la 10%”, a declarat Horaţiu Didea, managing partner Workspace Studio.

Grupul Workspace Studio, din care fac parte companiile Workspace Studio şi Allspace Interiors, specializate în soluţii ergonomice de amenajare turn key a birourilor, şi Ergonomos, specializată în distribuţie de purificatoare de aer şi soluţii industriale, a încheiat 2021 cu o cifră de afaceri de 10 milioane de euro.

”În amenajările de birouri se va pune din ce în ce mai mult accentul pe amenajări de spaţii de socializare, de colaborare, de susţinere a comunităţii angajaţilor şi, de asemenea, se va dezvolta o nouă tendinţă de creare de spaţii în care oamenii să poată lucra în linişte, să aibă intimitate şi să poată lucra în linişte. Mulţi angajaţi nu au acasă posibilitatea de a se concentra şi de a avea birouri care să le permită să lucreze în mod specific pentru un job care necesită concentrare şi atenţie. Tendinţa principală va rămâne că amenajările de birouri vor fi mai puţin compuse din birouri, scaune şi dulapuri, ci mai mult din zonă de socializare şi zone de muncă de proiect, muncă de colaborare, de mentorat, de lucru în echipă”, afirmă Horaţiu Didea.

Potrivit acestuia, în medie, o companie investeşte între 500 şi 1.000 de euro pe metrul pătrat închiriat, pentru o amenajare completă.

Dacă vorbim per angajat, din punct de vedere al mobilierului, neincluzând toate zonele colaborative sau comerciale, investiţia poate fi între 1.000 şi 3.000 de euro pe post de lucru.

”Amenajarea înseamnă design-ul spaţiului şi construirea elementelor interioare, de la mochetă, partiţii de sticlă, elemente acustice, elemente decorative şi mobilier, incluzând recepţii, zone colaborative, cafeterii, zone de proiect şi posturile de lucru, compuse din scaun, birou, braţ de monitor, o zonă de depozitare”, a spus Horaţiu Didea.

Sectorul s-a confruntat până acum cu probleme cu livrările, acum însă cea mai mare provocare rămâne inflaţia.

”O mare problemă este inflaţia, care e foarte mare şi care afectează bugetele şi termenul de livrare. De asemenea, situaţia globală este incertă, din cauza războiului, creşterii preţului la energie şi e foarte dificil să faci prognoze, pentru că în anul care urmează este posibil să urmeze o recesiune destul de mare. Vedem multe firme de IT care fac disponibilizări în întreaga lume. Deci nu putem şti cât de mult vor investi firmele în amenajarea spaţiilor de birou, deci provocarea cea mai mare ţine de incertitudinea economică generală”, a precizat el.

Acum nu mai sunt probleme cu livrarea, spune el.

”Au fost mari probleme cauzate de creşterea preţurilor şi multe companii, dacă au avut bugete deja stabilite, preţurile deja depăşesc aceste bugete, iar din cauza instabilităţii economice şi scăderii creşterii economice, multe societăţi nu mai bugetează pentru anii următori investiţii majore. Pe de altă parte, partea pozitivă pe care o văd este că oricât de mic ar fi bugetul sau oricât de mare ar fi reducerea pe care firmele o vor face în privinţa spaţiului închiriat sau în investiţii, se constată o tendinţă foarte clară din partea tuturor companiilor de a creea spaţii de lucru mai prietenoase, mai ergonomice, mai plăcute, în care angajaţilor să le facă plăcere să vină şi să muncească. Deja un spaţiu de lucru prost amenajat, neplăcut, neergonomic nu mai atrage deloc angajaţii şi, având în vedere că toţi s-au obişnuit cu munca de acasă, e absolut imposibil să-i mai atragi la birou. Şi atunci toate investiţiile se vor face în produse de bună calitate, în design şi în spaţii unde să te simţi bine”, a precizat el.

Compania a devenit în iunie dealer autorizat al grupului MillerKnoll în Romania.

La rândul său, Borivoj Zak, regional business manager al MillerKnoll, a anunţat că societatea Maars va lansa cabine izolate fonic pentru birouri, proiect la care se lucrează în prezent.

”Există o cerere crescută din partea clienţilor pentru astfel de cabine izolate fonic, în birouri. Acestea sunt de fapt nişte spaţii închise care îţi permit să te concentrezi complet asupra muncii tale. În aceste cabine poţi avea şi întâlniri, discuţii cu colegii, deoarece acestea pot găzdui de la una până la şase persoane. De cele mai multe ori, atunci când o companie ocupă un etaj sau mai multe, creează camera de şedinţe, însă acestea nu pot fi mutate în alt loc”, a declarat Borivoj Zak, pentru News.ro.

Aceste cabine pot fi mutate oriunde există o priză, dar şi în alte locaţii, demontate şi montate, ceea ce nu e cazul unei săli de şedinţă.

”Dacă cineva ascultă Metallica în această cabină, nu se aude în afara ei. Acum suntem în stadiul de a crea şi nu ştim cât va costa”, a mai spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.