Directorul general al Metrorex, Marin Aldea, şi directorul de exploatare al companiei, Liviu Dinu, au fost demişi, vineri dimineaţă, în urma incidentului de la metrou, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Circulaţia metroului este oprită, vineri dimineaţă, pe tronsonul Izvor-Politehnică- Grozăveşti, după ce un jgheab de scurgere a infiltraţiilor a căzut din plafon pe o şină şi a produs un scurtcircuit. Un tren plin cu călători a rămas oprit în tunel, la aproximativ 200 de metri de peron la staţia Eroilor, Metrorex spunând că oamenii au fost evacuaţi în siguranţă.

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor au declarat pentru News.ro că în urma incidentului de la metrou ministrul Transporturilor a decis demiterea celor doi directori ai Metrorex. De asemenea, la Ministerul Transporturilor a fost format un comandament de urgenţă.

Marin Aldea, fost şef al Direcţiei Strategie, Planificare, Resurse în Metrorex, a preluat conducerea societăţii în decembrie 2015, de la Cătălin Homor, care a fost numit director general al CNADNR. Aldea lucrează în Metrorex din 1991, când s-a angajat ca inginer.

Liviu Daniel Dinu a fost numit director Exploatare în ianuarie 2016. Din decembrie 2012 până în iunie 2014, a fost director Reglementari şi Siguranţa Circulaţiei, iar ulterior consilier, pentru câteva luni. Din luna noiembrie 2014 până în ianuarie 2016, Dinu a fost şef Depou Exploatare TEM, iar din septembrie 2003 până în decembrie 2012 a fost sef Depou Adjunct Exploatare TEM.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.