Directorul CNAIR, Cristian Pistol, afirmă, joi seară, că există şanse reale ca la finalul anului 2024 cetăţenii să poată parcurge fără întrerupere cei 121 km ai drumului expres Craiova – Piteşti. Afirmaţia a fost făcută la finalul unei vizite făcute în zonă pentru a vedea stadiul lcurărilor. Cristian Pistol spune, însă că este nemulţumit de mobilizarea pe şantierul variantei ocolitoare Craiova Sud.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am verificat astăzi stadiile celor mai importante lucrări de infrastructură rutieră de pe raza DRDP Craiova! Astfel, pe tronsonul I al drumului expres Craiova – Piteşti, au început lucrările de organizare pentru finalizărea construcţiei celor 17,7 km dintre Craiova şi Robăneşti. Termenul contractual este de 18 luni, dar antreprenorul şi-a asumat că va creşte progresiv mobilizarea astfel încât să putem circula pe acest tronson la finalul anului 2024”, a scris, joi seară, pe Facebook, Cristian Pistol.

Acesta afirmă că pe tronsonul III, stadiul lucrărilor a ajuns la aproape 90% şi se lucrează intens pentru a pune în trafic la finalul acestui an toţi cei 31,75 km dintre Valea Mare şi Coloneşti.

Potrivit lui Pistol, lucrările pe tronsonul IV, Coloneşti – Oarja – Piteşti, în lungime de 31,8 km, au ajuns la un stadiu fizic de aproximativ 50%.

”Sunt convins că antreprenorul român se va mobiliza exemplar, astfel încât să se poată deschide circulaţia cât mai repede, la finalul 2024. În concluzie, pot spune că există şanse reale ca la finalul anului 2024 cetăţenii să poată parcurge fără întrerupere cei 121 km ai drumului expres Craiova – Piteşti”, a mai transmis directorul CNAIR.

Acesta a menţionat că a verificat situaţia lucrărilor de pe şantierul variantei ocolitoare Craiova Sud (DN56 - DN55 - DN6).

”Nu sunt mulţumit de ritmul acestora deoarece constructorul italian este slab mobilizat în şantier. Lucrările au ajuns în prezent la un stadiu fizic de doar 52%, iar angajamentul constructorului este să finalizeze în iunie 2024. Antreprenorul trebuie să înţeleagă faptul că lucrurile s-au schimbat în ultimii ani şi astfel de situaţii nu mai sunt îngăduite sau trecute cu vederea, a se vedea exemplele Tirrena Scavi şi Todini. Nu vreau sa ajungem în această situaţie”, a mai scris Cristian Pistol pe Facebook.

Acesta susţine că CNAIR este ”un partener onest” care îşi îndeplineşte obligaţiile şi cere acelaşi lucru de la antreprenori.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.