Directorul general al CFR SA, Ion Gavrilă, a solicitat constructorului ca, în termen de luni, să finalizeze lucrările din zona variantei de traseu Podul Mureş - Coşlariu, zona aflată pe secţia Coşlariu – Micăsasa, a anunţat joi compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Solicitarea a venit în contextul în care lucrările în această zonă au înregistrat întârzieri în execuţie din cauza problemelor apărute la terenul de fundare.

Ion Gavrilă se află în aceste zile pe şantiere feroviare din centrul ţări unde, împreună cu reprezentanţii firmelor de construcţii şi de consultanţă, verifică stadiul de execuţie a lucrărilor de modernizare pe tronsonul de cale ferată Simeria - Sighişoara (173,47 km).

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De asemenea, au fost verificate obiectivele feroviare finalizate, precum şi stadiul de execuţie a lucrărilor aflate în desfăşurare la ora actuală la linii, peroane, punctele de oprire, poduri, tuneluri sau substaţii de tracţiune de pe întregul traseu Sighişoara - Aţel - Micăsasa - Coşlariu - Vinţu de Jos - Simeria, unde se înregistrează un grad de execuţie cuprins între 83% şi 98%.

“În această zonă s-au definit 6 tronsoane experimentale, s-au făcut deja expertize şi studii de fundare pentru stabilirea capacităţii tehnice de teren, deci din acest moment aveti la dispoziţie patru luni pentru terminarea lucrărilor în zonă”, a spus Ion Gavrilă.

Directorul general le-a reamintit constructorilor că se asteaptă la o implicare proactivă în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor şi respectarea termenelor de finalizare, iar orice problemă care poate afecta asigurarea unui front normal de lucru să fie analizată pe viitor în mod direct între constructor, consultant şi reprezentanţii companiei.

”La finalul acestei vizite de lucru, reprezentanţii CFR SA vor purta discuţii, pe marginea organizării lucrărilor pe şantiere şi a graficelor de execuţie programate, şi cu reprezentanţii constructorilor care modernizează infrastructura şi suprastructura feroviară pe cele 4 şantierele deschise între Gurasada şi Km 614”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.