Piaţa anuală a vaccinurilor pentru Covid-19 din Statele Unite ar putea fi în viitor în intervalul 5,2 - 12,9 miliarde de dolari, în funcţie de preţurile vaccinurilor şi cine este eligibil să le primească, a declarat joi directorul comercial al companiei Moderna, Arpa Garay, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vorbind la evenimentul anual de cercetare şi dezvoltare al Moderna, Garay a spus că intervalul se bazează pe ipoteze de preţ de la 64 la 100 de dolari pentru un vaccin.

Nivelul inferior al estimării presupune, de asemenea, că doar populaţia cu risc ridicat din Statele Unite ar fi eligibilă pentru rapel, respectiv aproximativ 82 de milioane de oameni.

Nivelul superior al estimării se bazează pe ideea că toţi cei 258 de milioane de adulţi americani sunt eligibili pentru vaccinare şi presupune că jumătate ar primi vaccinuri.

Oficialii americani au declarat că aprovizionarea guvernului cu vaccinuri şi tratament antiviral se va epuiza în anul următor, ceea ce înseamnă că se aşteaptă ca vaccinurile să înceapă să fie vândute comercial la un moment dat în 2023.

La nivel global, Garay a spus că dimensiunea populaţiei cu risc ridicat care ar fi eligibilă pentru vaccinuri este de aproximativ 340 de milioane de oameni.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.