Operatorul de telecomunicaţii Digi Communications NV anunţă că filiala din România şi 4iG Plc., operator pe piaţa de IT şi telecomunicaţii din Ungaria, au încheiat pe 29 martie un acord preliminar şi neobligatoriu pentru achiziţia DIGI Tavkozlesi Szolgaltato Ltd. (Digi Ungaria) şi a filialelor Invitel Ltd. şi I TV Ltd.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Societatea doreşte să informeze investitorii şi piaţa că, la data de 29 martie 2021, filiala din România a societăţii şi 4iG Plc. (4 iG Plc.), unul dintre operatorii de top de pe piaţa de IT şi telecomunicaţii din Ungaria, au încheiat un acord preliminar şi neobligatoriu pentru achiziţia DIGI Tavkozlesi Szolgaltato Ltd. (Digi Ungaria) şi a filialelor Invitel Ltd. si I TV Ltd. În baza înţelegerii părţilor, 4iG ar urma să achiziţioneze integral participaţia filialei din România a societăţii în operatorul de top de pe piaţa de telecomunicaţii din Ungaria", a anunţat DIGI.

Achiziţia ar urma să fie finalizată până în luna septembrie a anului 2021, după ce se va încheia procesul de due-diligence pentru Digi Ungaria şi filialele sale, se va semna contractul de vânzare-cumpărare, pe baza acordului autorităţii de concurenţă.

Digi Ungaria este un operator de servicii de telecomunicaţii pe piaţa locală, prezent de 23 de ani în Ungaria unde oferă un portofoliu complet de servicii de televiziune prin cablu şi satelit (DTH), date fixe şi mobile şi telefonie fixă şi mobilă. Digi Ungaria furniza servicii către mai mult de 1,1 milioane de abonaţi la nivel naţional şi înregistra peste 2,5 milioane de unităţi generatoare de venituri (RGU), la 31 decembrie 2020.

În 2020, operaţiunile din Ungaria ale DIGI au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde forinţi (aproape 200 milioane euro) şi EBITDA ajustată de 19 miliarde forinţi (circa 54 milioane euro).

4iG Plc. este una dintre companiile de top de pe piaţa de IT şi telecomunicaţii din Ungaria. Are o experieţă de peste 25 de ani pe piaţa tehnologiilor şi a inovaţiilor tehnologice.

 Operatorul de telecomunicaţii Digi Communications NV a realizat în 2020 un profit net de 16,35 milioane euro, de două ori şi jumătate mai mic faţă de 2019 (40,58 milioane euro), în timp ce veniturile au crescut cu 8%, la 1,28 miliarde euro, de la 1,18 miliarde euro în 2019. România şi Spania sunt principalii contribuabili la creşterea globală a grupului.

Grupul a investit în total 371 milioane de euro, în 2020, pentru dezvoltarea reţelelor, în principal în România, Spania şi Ungaria, urmărind consolidarea şi extinderea reţelei de comunicaţii mobile 4G şi 5G şi a infrastructurii de fibră optică.

Digi Communications NV este un operator european în domeniul comunicaţiilor electronice, cu operaţiuni în România, Ungaria, Spania şi Italia şi este compania-mamă a RCS & RDS, liderul de piaţă în România pe segmentul serviciilor de tip pay-tv şi internet fix. Pe parcursul celor peste 28 de ani de existenţă, Digi a ajuns să deţină, în prezent, cea mai extinsă reţea de fibră optică din regiune, cu o acoperire de aproximativ 8,4 milioane locuinţe, în România şi Ungaria (decembrie 2019).    

Grupul Digi are şi o divizie media care cuprinde: televiziunile Digi 4K, prima televiziune ULTRA HD din România, Digi24, Digi Sport 1, 2, 3, 4, Film Now (pay-TV), Digi World, Digi Animal World, Digi Life, UTV, Music Channel şi Hit Music Channel, radiourile Digi FM, ProFM, Dance FM, Chill FM şi platformele de comunicare online reunite sub umbrela Digi Online.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.