Operatorul de telecomunicaţii Digi Communications NV (DIGI), compania mamă a operatorului de comunicaţii electronice RCS&RDS, a realizat în primul trimestru venituri de 360,6 milioane euro, în creştere cu 21%, în timp ce profitul net a urcat cu 16%, la 27 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Digi Communications N.V. şi-a depăşit performanţele financiare şi operaţionale în primul trimestru, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile consolidate ale grupului, din operaţiunile continue, au crescut cu 21% în primul trimestru al acestui an, ajungând la 361 milioane de euro. EBITDA ajustată (inclusiv IFRS 16) a marcat o creştere de 9,5% de la an la an, până la 124 milioane de euro. EBITDA ajustată (excluzând IFRS 16) a crescut cu 6,1%, până la 105 milioane de euro”, anunţă compania.

În ianuarie 2022, grupul a finalizat tranzacţia privind vânzarea operaţiunilor sale din Ungaria, pentru o valoare totală de 625 milioane de euro. Astfel, pe 3 ianuarie 2022, filiala din Romania a companiei (RCS&RDS) si 4iG Plc. (4 iG Plc.) una dintre cele mai importante companii de pe piaţa IT&TIC din Ungaria, au încheiat tranzacţia privind achizitia DIGI Tavkozlesi Szolgaltato Ltd. (Digi Ungaria) si a filialelor sale, Invitel Ltd., Digi Infrastruktura Korlatolt Felelossegu Tarsasag si I TV Ltd de catre 4iG Plc.

În primele trei luni ale acestui an, DIGI şi-a mărit portofoliul de servicii cu 2,5 milioane de unităţi, ajungând la 18,7 milioane de RGU.

Pe piaţa din România a înregistrat 14,4 milioane de RGU, ceea ce reprezintă un progres de 9,5%, de la an la an. Majorarea a fost susţinută atât de serviciile mobile, cât şi de cele de bandă largă, care au contribuit împreună cu 79% la creşterea totală. În România, DIGI şi-a menţinut poziţia de lider în rândul operatorilor de telecomunicaţii, în ceea ce priveşte portabilitatea mobilă şi fixă, adăugând peste 180.000 de numere în T1 2022 şi depăşind 3,4 milioane de numere portate de la lansarea serviciului de portabilitate (octombrie 2008).

Veniturile operaţiunilor din Spania au atins 111 milioane de euro, reprezentând o creştere de 42% faţă de anul precedent, determinată de majorarea cu 29% a numărului de utilizatori de telefonie mobilă. Totodată, progresul este şi rezultatul creşterii numărului de clienţi de internet, cu mai mult decât dublul valorii înregistrate în T1 2021. Utilizatorii de telefonie mobilă au însumat 3,2 milioane, în timp ce numărul celor de bandă largă a ajuns la 575.000.

 „DIGI a înregistrat încă o performanţă solidă a veniturilor în primul trimestru din 2022. Ca urmare a vânzării cu succes a operaţiunilor noastre din Ungaria, ne-am concentrat eforturile pe pieţele tradiţionale: România, Spania şi Italia. Totodată, analizăm alte oportunităţi de extindere”, spune Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications.

 Digi Communications N.V. este compania mamă a operatorului de telecomunicaţii RCS & RDS, liderul pieţei de televiziune cu plată şi servicii convergente de bandă largă din România, cu operaţiuni în Spania, Italia şi prezenţă în Portugalia. Înfiinţată în urmă cu mai bine de 28 de ani, compania operează în România o reţea extinsă şi avansată de fibră optică.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.