Operatorul Digi a anunţat miercuri că tariful pentru date în spaţiul UE şi Spaţiul Economic European (SEE) se va reduce cu aproximativ 21%, de la 1,4 euro/GB la 1,1 euro/ GB, iar tariful pentru apelurile de voce primite în spaţiul european se va diminua de la 0,0079 euro/minut la 0,0076 euro/minut, în timp ce tarifele pentru apelurile efectuate în deplasările în ţările din SEE şi UE vor rămâne nemodificate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din prima zi a anului viitor, utilizatorii Digi Mobil vor beneficia de tarife şi mai avantajoase la apelurile primite în spaţiul european şi la datele mobile efectuate în roaming. Astfel, tariful pentru date în spaţiul UE şi Spaţiul Economic European (SEE) se va reduce cu aproximativ 21%, de la 1,4 euro/GB la 1,1 euro/ GB, iar tariful pentru apelurile de voce primite în spaţiul european se va diminua de la 0,0079 euro/minut la 0,0076 euro/minut. Tarifele pentru apelurile efectuate în deplasările în ţările din SEE şi UE vor rămâne nemodificate”, a anunţat compania.

În ceea ce priveşte tarifele aplicate pentru apelurile şi datele mobile efectuate de abonaţii aflaţi în Marea Britanie, „Brexitul” nu va afecta preţurile practicate de operatorul Digi.

”Utilizatorii Digi Mobil vor beneficia şi în 2021 de preţurile pentru apeluri internaţionale şi roaming la acelaşi nivel ca pentru celelalte destinaţii din SEE şi UE, atât timp cât autorităţile europene sau naţionale nu vor face alte recomandări operatorilor de comunicaţii mobile. Decizia vizează şi utilizatorii care vizitează/ tranzitează Gibraltarul”, arată grupul.

După adoptarea principiului „Roam it like at home”, Digi Mobil a primit acordul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii, ANCOM, să aplice o suprataxă de sustentabilitate faţă de tarifele aplicate la apeluri şi date mobile, pe teritoriul României, conform prevederilor europene în vigoare. Noile condiţii tarifare aplicate pentru 12 luni au fost aprobate de ANCOM la 1 iulie 2020, permiţând operatorului să recupereze o parte din costurile generate de furnizarea serviciilor de roaming, în conformitate cu poziţia sa pe piaţa europeană şi dimensiunea operaţiunilor sale în domeniul comunicaţiilor electronice mobile.

”Practic, prin tarifele anunţate de la 1 ianuarie 2021, Digi Mobil va utiliza preţuri mai avantajoase pentru clienţi faţă de plafoanele aprobate de ANCOM, în vara anului 2020”, arată compania.

Pentru apelurile şi traficul de date efectuate în roaming către numere din SEE, abonaţii vor achita doar suprataxa, de la primul minut de apel sau prima unitate de date înregistrată ca trafic în roaming. Activarea roaming-ului de voce şi date mobile se poate realiza de la distanţă din contul de utilizator Digi, pe site-ul companiei, sau telefonic la *777 (apelabil doar din Digi Mobil) sau la 031.400.7777.

Digi Mobil este serviciul de telefonie şi date mobile din portofoliul grupului Digi | RCS & RDS. Liderul pieţei de internet, pay-tv şi servicii convergente, în România, cu operaţiuni şi în Ungaria, Spania şi Italia, Digi | RCS & RDS figurează în topul operatori tradiţionali de cablu în Europa. Compania are o acoperire de circa 8,4 milioane de gospodării în România şi Ungaria, la finalul anului 2019.

În România, este liderul pieţei, pe segmentele pay-tv şi interne fix, cu o cotă de piaţă de 53%, pe fiecare segment. Operatorul are peste 2,3 milioane de numere de telefonie mobilă portate.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.