Dezvoltatorul imobiliar Genesis Property anunţă că a implementat un proiect de energie regenerabilă într-un parc de birouri din România, instalând mai mult de 1.000 de panouri fotovoltaice pe o suprafaţă de peste 4.000 mp, în regim de prosumator, pe acoperişurile clădirilor de birouri din cadrul Yunity Park (Novo Park) din nordul Bucureştiului, în urma unei investiţii de 1 milion de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Genesis Property prezintă un nou pionierat pentru piaţa de real estate, prin implementarea celui mai extins proiect de energie regenerabilă dintr-un parc de birouri din România. Proiectul a constat în instalarea a mai mult de 1.000 de panouri fotovoltaice pe o suprafaţă de peste 4.000 mp, în regim de prosumator, pe acoperişurile clădirilor de birouri din cadrul Yunity Park (Novo Park) din nordul Bucureştiului, în urma unei investiţii de 1 milion de euro”, anunţă compania.

Acest proiect face parte dintr-o serie de iniţiative de dezvoltare sustenabilă ale Genesis Property prin care va transforma Yunity Park într-un concept nou de real estate. Genesis Property, primul grup imobiliar din ţară care a devenit semnatar al Pactului Global al Naţiunilor Unite (UN Global Compact) privind drepturile omului, munca, lupta împotriva schimbărilor climatice şi protecţia mediului, şi-a propus să reducă la net zero emisiile de carbon până în anul 2040.

Reducerea impactului asupra mediului înconjurător devine o preocupare tot mai importantă pentru angajaţii români, în contextul preocupărilor legate de schimbările climatice, iar aşteptările privind măsurile „verzi” cresc, aşa cum arată un sondaj iniţiat în primăvara acestui an de Genesis Property, în rândul a 1.180 de angajaţi din toată ţara. Astfel, angajaţii consideră că măsurile de protecţie a mediului din clădirile şi complexurile de birouri şi locuinţe sunt foarte importante, iar 70% dintre aceştia se aşteaptă la o abordare sustenabilă şi la mai multe iniţiative pentru mediu.

„Reducerea impactului asupra mediului este o prioritate integrată perfect în strategia companiei noastre şi ţine cont de cerinţele angajaţilor care lucrează în spaţiile de birouri administrate de noi. De aceea şi misiunea strategică a Genesis Property este construită în jurul obiectivelor de a reduce impactul asupra mediului înconjurător şi dependenţa de combustibilii fosili, iar eficienţa energetică şi energia solară sunt piloni esenţiali ai acesteia. Facem un prim pas înainte în efortul de aliniere al actualului concept NZEB (nearly Zero-Energy Building) către clădirile cu emisii zero (ZEB), aliniind astfel cerinţa de performanţă energetică din actuala Directivă de Eficienţă Energetică a Clădirilor cu obiectivul UE pe termen lung de neutralitate climatică. YUNITY Park este gândit ca un exemplu de sustenabilitate pentru viitor, nu doar pentru provocările din prezent”, a spus Ioan Bejan, director de sustenabilitate, Genesis Property.

De asemenea, Genesis Property a efectuat o evaluare detaliată a clădirilor şi a zonei adiacente Yunity Park şi a identificat un set suplimentar de măsuri pentru a reduce şi mai mult consumul de energie, chiar dacă toate clădirile se încadrau deja în cea mai ridicată clasă de eficienţă energetică - clasa A.

Cele 1,080 panouri fotovoltaice instalate pe clădirile din Yunity Park vor produce între 650 - 680 MWh/an, în funcţie de condiţiile atmosferice. Alte măsuri în curs de implementare includ: iluminatul interior şi exterior cu tehnologia LED, modernizarea unor echipamente şi instalaţii de încălzire şi răcire pentru reducerea consumului, introducerea de senzori pentru un management mai eficient al utilităţilor şi diminuarea risipei.

Genesis Property este proprietar, dezvoltator şi operator de clădiri de birouri clasa A din România, cu o experienţă de aproape 20 de ani în industria imobiliară. Compania deţine şi administrează Yunity Park şi West Gate Business District cu peste 150.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri ocupate de companii importante precum HP, Accenture, Societe Generale, Citibank, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens şi Alpha Bank, unde lucrează peste 20.000 de angajaţi.

Genesis Property şi-a luat angajamentul de a-şi adapta strategia de investiţii şi operaţională astfel încât să contribuie din plin la susţinerea obiectivelor majore ale Comisiei Europene, asumate prin Acordul Ecologic European, de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 şi atingerea neutralităţii climatice până în 2050.

Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studenţesc privat din România, West Gate Studios, şi al unităţii de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.