Liderii democraţi din Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite au propus luni o inversare substanţială a reducerilor de impozite acordate de fostul preşedinte Donald Trump, inclusiv creşterea ratei de impozitare pentru corporaţii la 26,5% faţă de nivelul actual de 21%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Democraţii din Comisia pentru căi şi mijloace a Camerei au declarat că vor dezbate legea săptămâna aceasta, ca parte a planului lor de investiţii interne în valoare  de 3.500 de miliarde de dolari.

În încercarea de a finanţa noile cheltuieli, comisia condusă de democraţi va dezbate o propunere de a strânge venituri de 2.900 de miliarde de dolari pe parcursul a 10 ani, potrivit unui document vehiculat printre membrii grupului.

Pe lângă creşterea impozitelor pe profit, persoanele bogate ar suporta o creştere a impozitelor pe venit, a celor pe câştigurile de capital şi a impozitelor pe proprietăţi.

Chiar dacă legislaţia propusă va trece de Congres şi va fi semnată de preşedintele democrat Joe Biden, impozitele pe profit ar fi totuşi mai mici decât erau înainte de adoptarea reducerilor de impozite impuse de republicani în 2017. Rata de impozitare a venitului individual ar reveni la nivelul anterior anului 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.